Головна Новини Бізнес фінанси Нацбанк відміняє ліміт на купівлю валюти
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк відміняє ліміт на купівлю валюти

Щоб придбати готівку, згідно з новими правилами Нацбанку, не потрібно показувати документи

30 жовтня 2019, 08:34 comments2895
Поділіться публікацією:
Нацбанк відміняє ліміт на купівлю валюти

В Україні продовжується лібералізація валюти. Як повідомляє Нацбанк на своєму офіційному сайті, вже з 5 листопада вони скасовують обмеження на купівлю валюти та банківських металів в еквіваленті 150 000 грн на день. Крім того, фізособи не будуть зобов'язані надавати документи, щоб придбати готівкову валюту.

У Нацбанку кажуть, що суттєвого впливу на валютний ринок ці зміни мати не будуть, так як більшість операцій українці здійснюють на суму, яка менше 150-ти тисяч. Крім того, показники купівлі-продажу валюти сьогодні рівноцінні. Що ж стосується чистої покупки валюти Нацбанком, вона завдяки залишковим пропозицій валюти з боку інвесторів і бізнесу досягає майже 4 мільярди доларів, а в міжнародних резервах зберігається близько 22 мільярдів.

В цьому році Нацбанк скасував вже більше трьох десятків валютних обмежень: зокрема, тепер валюту можна придбати онлайн. Лібералізація, запевняють чиновники, буде продовжаться в тому ж темпі, в якому будуть прийматися закони, попереджуючі сплив валюти з України. Зокрема, йдеться про законопроект "Про імплементацію Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування".


Раніше "Коментарі" писали про те, на що варто звернути увагу в першу чергу, щоб визначити справжність нової купюры в 1000 гривень без використання спеціального обладнання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Нацбанк
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!