Головна Новини Бізнес фінанси Олігарх Фукс може сісти у в'язницю через офшори Януковича, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Олігарх Фукс може сісти у в'язницю через офшори Януковича, - ЗМІ

Олігарх, власник Mos City Group Павло Фукс може бути причетний до фінансових махінацій і понести покарання, оскільки разом з бізнесменом Семеном Кисліним володіє низкою офшорів, яким належить частина виведених капіталів колишнього президента Віктора Януковича на загальну суму 1,5 млрд дол

30 жовтня 2019, 16:36 comments1653
Поділіться публікацією:
Олігарх Фукс може сісти у в'язницю через офшори Януковича, - ЗМІ

Офшорами Януковича також володіє бізнесмен Семен Кислін, який після втечі експрезидента придбав Opalcore Limited з активами на 20 млн дол, а на рахунках купленої Фуксом Quickpace Limited було 160 млн дол, пише, пише Delo.

Автори розслідування стверджують, що Семен Кислін був діловим партнером нинішнього президента США Дональда Трампа і другом його адвоката Рудольфа Джуліані. Компанія юриста надавала Кисліну консалтингові послуги. А Фукс вів з Трампом переговори про будівництво Trump Tower в Москві.

Журналісти відзначають, що в січні 2018 року Кислін намагався вплинути на тодішнього посла США в Україні Марі Йованович в питанні повернення активів. Американські слідчі, зі свого боку, розслідували спроби Джуліані компрометувати Йованович. Адвокат Кисліна Джеффрі Данненберг заявив про готовність бізнесмена співпрацювати зі слідством.

У ЗМІ також звернули увагу, що на цьому тлі "БТА Банк" (Казахстан) подав до суду Лондона позов про стягнення з Павла Фукса понад $55 млн. Банк звинуватив бізнесмена в намаганні заблокувати повернення заборгованості за 50% частку в башті "Євразія" в Москва-Сіті.

На думку журналістів, Лондонський суд задовольнить клопотання юристів БТА Банку і зобов'яже Фукса надати інформацію про свої активи. Якщо бізнесмен надасть неповний перелік майна, йому загрожує до 2 років в'язниці.

Схожим, як зазначає ЗМІ, була справа партнера Фукса — ексголови ради директорів БТА Банку Мухтара Аблязова, який звинувачується в шахрайстві і розтраті чужого майна в п'яти країнах, включаючи Україну.

"Аблязов втік з Казахстану, після чого був оголошений в розшук і знайшовся в Лондоні. БТА подав проти Аблязова цивільні позови у Високий суд Лондона, який зобов'язав ексбанкіра надати суду перелік майна. Оскільки Аблязов надав суду неповну інформацію про свої активи, він був засуджений до 22 місяців тюремного ув'язнення", — коментував справу раніше партнер відомої юрфірми "Ільяшев і Партнери" Роман Марченко.

Автори розслідування додали, що суперечка з БТА Банком в британському суді може змусити Фукса розкрити свою причетність до офшорів Януковича і допомогти американській владі в розслідуванні у справі Трампа, що також загрожує бізнесменові ув'язненням.

Більш того, за словами журналістів, матеріалами справи БТА Банку, які зараз розглядає Суд Лондона, можуть зацікавити Національне антикорупційне бюро України.

Зазначимо, раніше Таганський суд Москви заочно заарештував Павла Фукса у справі про шахрайство. 7 жовтня стало відомо, що він був оголошений в розшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!