Головна Новини Бізнес фінанси Писарука могли затримати через мільярди, видані банку Бахматюка, які так і не повернулися державі
commentss НОВИНИ Всі новини

Писарука могли затримати через мільярди, видані банку Бахматюка, які так і не повернулися державі

За даними ЗМІ, рефінансування у розмірі 1,2 млрд грн могло бути надано банку Бахматюка в результаті зловживання повноваженнями з боку Писарука

12 листопада 2019, 17:25 comments1524
Поділіться публікацією:
Писарука могли затримати через мільярди, видані банку Бахматюка, які так і не повернулися державі

Причиною затримання екс-заступника голови Національного банку України Олександра Писарука було можливе зловживання у справі збанкрутілого "VAB Банку" Олега Бахматюка. Про це пише "Європейська правда".

За даними ЗМІ, Національне антикорупційне бюро, що зацікавилося діяльністю Писарука, нібито підозрює, що на посаді заступника голови НБУ він міг зловживати повноваженнями в питанні стабілізаційних кредитів, виданих "VAB Банку". "Європейська правда" пише, що мова йде про видачу рефінансування у розмірі 1,2 млрд грн. Але вартість застави, наданої банком в якості забезпечення, виявилася значно меншою відповідної суми.

Варто відзначити, що, за словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, борг "VAB Банку" і банку "Фінансова ініціатива" Олега Бахматюка перед регулятором за отримане рефінансування становить 10,9 млрд грн. Обидва цих банки були визнані неплатоспроможними в листопаді 2014 ("VAB Банк") року і в червні 2015 року ("Фінансова ініціатива").

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Національне антикорупційне бюро сьогодні вночі оголосило підозру голові правління "Райффайзен Банку Аваль" і екс-заступнику глави НБУ Валерії Гонтарєвої Олександру Писаруку і відпустило його на волю.

Писаруку інкримінують частину 5 статті 191 Кримінального кодексу: "привласнення або розтрату чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!