Головна Новини Бізнес фінанси НБУ готує законопроект: Гончарук розповів про можливості повернути «ПриватБанк» Коломойському
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ готує законопроект: Гончарук розповів про можливості повернути «ПриватБанк» Коломойському

Повернення «Приватбанку» колишнім власникам є ключовим питанням у переговорах з Міжнародним валютним фондом

7 грудня 2019, 11:57 comments4083
Поділіться публікацією:
НБУ готує законопроект: Гончарук розповів про можливості повернути «ПриватБанк» Коломойському

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Національний банк в даний час веде роботу над законопроектом, який не дозволить повертати визнані неплатоспроможними банки колишнім власникам, повідомляє "РБК-Україна".

"НБУ справді розробляє такі законодавчі ініціативи і уряд співпрацює з НБУ в цих проектах в рамках робочих зустрічей. Ці рішення покликані убезпечити платників податків від можливих негативних наслідків судових рішень щодо банків, які були виведені НБУ з ринку. Нацбанк був основним розробником цього тексту, і коли він буде ухвалений, мені важко прогнозувати, але це питання найближчого майбутнього", — заявив прем'єр.

Гончарук також підтвердив, що в даний час Україна і Міжнародний валютний фонд продовжують переговори про формат нової програми співпраці.

"Кейс "Приватбанку" для переважної більшості людей є показовим. Але ще більшу вагу цей кейс має з точки зору створення економічної загрози. Судові процеси тривають на рівні Києва та Лондона", — сказав глава уряду.

Прем'єр також підкреслив, що основним завданням уряду в цій ситуації є захист інтересів українців, у тому числі, шляхом захисту фінансової і макроекономічної стабільності.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що, відповідно до стратегії розвитку "ПриватБанку", фінустанова буде виставлена на приватизацію через п'ять років після націоналізації. "ПриватБанк" був націоналізований в грудні 2016 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!