Головна Новини Бізнес фінанси Курс на зниження: долар в Україні продовжує рекордно дешевшати
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс на зниження: долар в Україні продовжує рекордно дешевшати

Долар в Україні подешевшав ще на 4 копійки

9 грудня 2019, 16:50 comments2283
Поділіться публікацією:
Курс на зниження: долар в Україні продовжує рекордно дешевшати

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні на 10 грудня на рівні 2368,8511 грн. за 100 дол. Про це повідомляється на сайті регулятора.

Так, за останній банківський день офіційний долар подешевшав ще на 4 копійки – з 23,72 грн. за долар 9 грудня до 23,68 грн. на 10 грудня. Крім того, цей курс залишається рекордно низьким за останні майже 4 роки. В останній раз офіційний долар коштував дорожче 14 січня 2016 року, коли курс був встановлений на рівні – 23,64 грн. за долар.

Раніше "Коментарі" писали, що Міжнародний валютний фонд досяг остаточної домовленості з Україною щодо нової трирічної програми фінансування EFF. На сайті президента України з'явилася інформація, що глава держави Володимир Зеленський поспілкувався по телефону з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) Кристаліною Георгієвою. Підкреслювалося, що вона "високо оцінила економічні досягнення нової влади і прогрес у впровадженні реформ урядом під керівництвом прем'єр-міністра Олексія Гончарука".

Експерти пояснили виданню "Коментарі", що могло підштовхнути МВФ до такого рішення, наскільки воно важливе для України, і наскільки відповідає дійсності заява про те, що у нас вже є нова програма з Фондом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!