Головна Новини Бізнес ЖКГ АМКУ відкрив справу проти «Нафтогаза» через завищену ціну на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ відкрив справу проти «Нафтогаза» через завищену ціну на газ

Антимонопольний комітет України повідомив, що «Нафтогаз» завищував ціни на газ з 2018 року

2 березня 2020, 15:14 comments2473
Поділіться публікацією:
АМКУ відкрив справу проти «Нафтогаза» через завищену ціну на газ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відкрив справу проти НАК "Нафтогаз України", про що йдеться на сайті комітету.

Повідомляється про порушення компанією Закону України "Про захист економічної конкуренції". Так, "Нафтогаз" зловживав монопольним становищем на ринках природного газу, а саме, встановлював, починаючи з 1 листопада 2018 року, ціну на природний газ "на рівні, який неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції".

Зазначається, що компанія продає природний газ постачальникам для потреб побутових споживачів, тобто, населення. При цьому встановлює на цьому сегменті ринку ціни, які базуються на ціні для промисловості, запропонованій також "Нафтогазом".

"За наявною в Комітеті інформацією, "Нафтогаз України" встановлював для промислових споживачів ціни, які є вищими за ті, що склалися в умовах конкуренції, зокрема, за результатами електронних біржових торгів на ТБ "Українська енергетична біржа" та на європейських хабах за умовами доставки газу до кордону України (NCG)", — йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі" інформували, що "Нафтогаз" пригрозив відключити газ у 8 областях. Так, з 19 лютого 36 з 52 підприємств-боржників здійснили необхідні мінімальні платежі, що забезпечить користувачам вчасне подання газопостачання. Але ще 16 виробників тепла так і виконали жодної з умов щодо розрахунків із "Нафтогазом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!