Голик повідомив про тисячі нових вакансій для дорожників на "Великому будівництві" президента

За словами Юрія Голика, в рамках програми "Велике будівництво" планується залучити до роботи 38 тисяч дорожніх фахівців

Масштабна інфраструктурна програма "Велике будівництво", ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, розширила потребу у робочих місцях у дорожній галузі. Вже зараз по всій Україні відкриті тисячі вакансій, а дізнатися про них можна через спецпроєкт "Дороги та робота", повідомив у себе у Facebook Юрій Голик.

Так, тільки дорожня галузь в рамках "Великого будівництва" має залучити більше 38 тисяч дорожніх спеціалістів. Ще близько 120 тисяч робочих місць буде створено у супутніх галузях — йдеться про розвиток ринку проєктувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування.

На сайті "Дороги та робота" є інструмент для пошуку вакансій за трьома основними критеріями: професією, регіоном і компанією. Після вибору бажаної опції, користувач переходить на окремі блоки сайту robota.ua, розроблені спеціально для проєкту. Підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії, які доступні в єдиній базі robota.ua.

Серед дорожніх професій виділяють дві основні групи: дорожники та механізатори. Середня зарплата дорожника – 16 500 грн. Роботу може стати кожен, незалежно від рівня освіти чи попереднього досвіду.

Як повідомили в Укравтодорі, у 2020 році Україна залучає на дорожні роботи близько 100 млрд грн. У рамках Нацпрограми "Велике будівництво" планується відремонтувати більше 6500 км доріг.

Проєкт "Дороги та робота" започаткований Укравтодором разом із Кабміном та Офісом Президента у партнерстві з robota.ua та Державною службою зайнятості.

За даними соцдослідження, проведеного КМІСом з 9 по 29 квітня 2020 року, переважна більшість українців - 52,2% - упевнена, що програму "Велике будівництво" слід продовжувати навіть незважаючи на обмежувальні заходи під час карантину.