Головна Новини Бізнес інфраструктура Голик повідомив про тисячі нових вакансій для дорожників на "Великому будівництві" президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Голик повідомив про тисячі нових вакансій для дорожників на "Великому будівництві" президента

За словами Юрія Голика, в рамках програми "Велике будівництво" планується залучити до роботи 38 тисяч дорожніх фахівців

5 травня 2020, 11:30 comments1823
Поділіться публікацією:
Голик повідомив про тисячі нових вакансій для дорожників на "Великому будівництві" президента

Масштабна інфраструктурна програма "Велике будівництво", ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, розширила потребу у робочих місцях у дорожній галузі. Вже зараз по всій Україні відкриті тисячі вакансій, а дізнатися про них можна через спецпроєкт "Дороги та робота", повідомив у себе у Facebook Юрій Голик.

Так, тільки дорожня галузь в рамках "Великого будівництва" має залучити більше 38 тисяч дорожніх спеціалістів. Ще близько 120 тисяч робочих місць буде створено у супутніх галузях — йдеться про розвиток ринку проєктувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування. 

На сайті "Дороги та робота" є інструмент для пошуку вакансій за трьома основними критеріями: професією, регіоном і компанією. Після вибору бажаної опції, користувач переходить на окремі блоки сайту robota.ua, розроблені спеціально для проєкту. Підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії, які доступні в єдиній базі robota.ua.

Серед дорожніх професій виділяють дві основні групи: дорожники та механізатори. Середня зарплата дорожника – 16 500 грн. Роботу може стати кожен, незалежно від рівня освіти чи попереднього досвіду. 

Як повідомили в Укравтодорі, у 2020 році Україна залучає на дорожні роботи близько 100 млрд грн. У рамках Нацпрограми "Велике будівництво" планується відремонтувати більше 6500 км доріг.

Проєкт "Дороги та робота" започаткований Укравтодором разом із Кабміном та Офісом Президента у партнерстві з robota.ua та Державною службою зайнятості. 

За даними соцдослідження, проведеного КМІСом з 9 по 29 квітня 2020 року, переважна більшість українців — 52,2% — упевнена, що програму "Велике будівництво" слід продовжувати навіть незважаючи на обмежувальні заходи під час карантину. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!