Головна Новини Бізнес інвестиції ЗМІ розповіли про підозрілі факти з біографії власника заводу мінеральних вод Нікіфорова
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розповіли про підозрілі факти з біографії власника заводу мінеральних вод Нікіфорова

За інформацією журналістів, Дмитро Нікіфоров має довгий послужний список, пов'язаний з підозрілими операціями з кредитними заставами і цінними паперами

30 липня 2019, 12:35 comments7626
Поділіться публікацією:
ЗМІ розповіли про підозрілі факти з біографії власника заводу мінеральних вод Нікіфорова

Власник заводу мінеральної води Дмитро Нікіфоров залучає інвестиції під заставу нібито неіснуючих або у багато разів переоцінених активів, оскільки компанія, яка продається під брендом "Мінеральні води Карпат", не є безпосереднім надрокористувачем. Про це пише "Апостроф".

За даними ЗМІ, дозволом на користування надрами володіє компанія "Мізунь" (ЄДРПОУ 32149452), окутана простроченими кредитними зобов'язаннями на більш ніж 10 млн грн. Проти неї діє кілька десятків виконавчих проваджень щодо примусового зтягнення заборгованостей.

За інформацією журналістів, Дмитро Нікіфоров має довгий послужний список, пов'язаний з підозрілими операціями з кредитними заставами і цінними паперами. Зокрема, як повідомляє "Комерсант-Україна", в 2011 році його компанія "Елегант Інвест" спільно з "Танталіт" нібито брала участь у виведенні з державного фонду земель державної резиденції "Межигір'я".

У 2014 році підконтрольні Нікіфорову компанії "Омега" і "Газприбор" могли використовуватися для виведення понад 300 млн грн з банку "Порто-Франко". В результаті оцінна вартість активів банку виявилася менше балансової в 25 разів.

Корпоративний фонд "Еліт", що був учасником ТОВ "ТПК "Омега", постійно фігурує в судових рішеннях, що стосуються діяльності конвертаційних центрів та обігу фіктивних цінних паперів.

"Еліт" також був одним з заставодавців паперів компанії Нікіфорова "Газприбор", які слугували забезпеченням за кредитними договорами збанкрутілого банку "Національні інвестиції", не погашеним до цього дня. Аналогічна ситуація з кредитними операціями в банках "Портал", "Євробанк", "Глобус", City Commerce Bank і ще кількох банках, повідомляється з посиланням на ДФС.

Видання "Апостроф" зазначає, що Нікіфоров продовжує заманювати в Україну інвесторів з близького зарубіжжя, які не дуже розбираються у відкритих даних українського Мін'юсту.

"Інвестори легко ведуться, при тому, що сам Дмитро Нікіфоров вже притягувався правоохоронними органами за ст. 358 КПК, ч 2 (підробка документів). Потрапивши під амністію, він уникнув тюремного ув'язнення (справа №199802556)", — пише ЗМІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!