Головна Новини Бізнес інвестиції В Україні діє таємний штаб з відкриття ринку землі на чолі з чиновником часів Януковича,- експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні діє таємний штаб з відкриття ринку землі на чолі з чиновником часів Януковича,- експерт

Політолог Олександр Лазарєв заявив, що в Україні працює таємний штаб з реалізації ринку землі, лобістом якого виступає транснаціональний капітал через Міжнародний валютний фонд і Світовий банк

9 вересня 2019, 19:33 comments3583
Поділіться публікацією:
В Україні діє таємний штаб з відкриття ринку землі на чолі з чиновником часів Януковича,- експерт

За словами експерта, таємний штаб по запуску ринку землі був створений ще до обрання Володимира Зеленського президентом. Діяльність цього штабу курирує Сергій Тимченко, який за часів президентства Віктора Януковича очолював Державне земельне агентство і нібито за дорученням Світового банку навів порядок у земельному кадастрі.

В даний час запуск вільного ринку землі є одним з пріоритетних завдань президента Володимира Зеленського та нового Кабінету міністрів. Відповідний законопроект майже готовий і буде внесений у Верховну Раду за кілька тижнів. А ринок землі планується запустити вже в 2020 році.

Як зазначив Лазарєв, соратники експрезидента Петра Порошенка не виправдали надії Заходу на відкриття ринку землі і нібито викликали невдоволення у транснаціонального капіталу, який продовжує вимагати через МВФ і Світовий банк відкриття ринку землі як умову для подальшого кредитування.

"Не можна не враховувати, що в 2011-2013 рр. Тимченко постійно світився у Вашингтоні в компанії впливових американських політиків і фінансистів, лобіюючи фінансування "земельних питань". Тоді ж почастішали і місії Світового банку в Україну", — зазначив Він.

За словами експерта, зв'язки Тимченка з американським керівництвом виявилися досить тісними і в 2017 році за запрошенням представників офіційного Вашингтона він переїхав у США і створив Міжнародний Інститут земельних реформ. Співзасновником інституту виступила одна з найбільших американських лобістів та інвестиційних компаній — Broad Street Capital Group, яка також близька до лобі ТНК. Сам інститут розташований на території Прінстонського університету, де почалася розробка плану запуску ринку сільгоспземлі в Україні.

"Ближче до виборів, коли вже було зрозуміло, що Зеленський виграє з великим відривом, Тимченко повернувся в Україну і, за деякими даними, очолив в Києві тіньовий штаб за активної підтримки західних партнерів", — додав Лазарєв.

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!