Головна Новини Бізнес інвестиції У ЄБРР розповіли, скільки грошей готові вкласти в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄБРР розповіли, скільки грошей готові вкласти в Україну

Більша частина інвестицій ЄБРР в Україну спрямована в приватний сектор

19 вересня 2019, 15:38 comments2012
Поділіться публікацією:
У ЄБРР розповіли, скільки грошей готові вкласти в Україну

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) планує до 2020 року зберегти обсяг інвестицій в Україну на рівні 2019 року – понад 1 млрд дол. Про це повідомив віце-президент ЄБРР Алан Пію, передає УНІАН.

Під час зустрічі з журналістами він розповів, що цього тижня інвестиції в нашу країну перевищили 1 млрд дол., з яких близько 56% склали інвестиції у приватний сектор, ще 44% — у державний.

Також Алан Пію заявив, що це найбільша сума за останні роки. ЄБРР планує інвестувати ще більше грошей.

"Ми не хочемо обмежуватися одним роком. Для нас важливо підтримувати той же рівень інвестицій протягом багатьох років. Україні потрібно багато років стрімкого зростання, щоб наздогнати (інші країни, – ред.), а не рік або два", – сказав він.

Алан Пію акцентував увагу на тому, що іноземні інвестори побоюються вкладати гроші в Україну, тому ЄБРР своєю присутністю намагається переконати їх інвестувати в нашу країну.

Найбільш привабливими для інвесторів, за словами віце-президент ЄБРР, є аграрний сектор, "зелена" енергетика, зокрема сонячна і вітроенергетика, а також космічна промисловість.

Раніше "Коментарі" писали про те, що ЄБРР придбав 20% п'ятирічних єврооблігацій на суму 120 млн євро в НАК "Нафтогаз України", розміщених у обсязі 600 млн євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!