Інвестиційний форум міста Києва об’єднав вітчизняних та міжнародних експертів навколо ідеї створення Великого Києва

17 вересня 2019 року в "Мистецькому Арсеналі" відбувся Інвестиційний форум міста Києва, присвячений побудові успішної та прогресивної Київської агломерації

Ідея створення Великого Києва (Greater Kyiv) об’єднала близько тисячі експертів, дипломатів, представників бізнес-кіл і громад, іноземних муніципалітетів, органів місцевого самоврядування та інвесторів, серед яких – щонайменше 120 представників інших країн.

Відкрив форум Київський міський голова Віталій Кличко.
"Нам потрібно брати приклади з розвинутих мегаполісів і реалізовувати їх у нашому рідному місті. Київ залишається лідером у більшості галузей економіки серед міст України. Столиця формує 20% ВВП України. Це також освітній, культурний і спортивний центр країни. Тож створення Київської агломерації сприятиме збільшенню робочих місць, притоку туристів та, відповідно, надходжень до бюджетів громад Київського регіону", – сказав Віталій Кличко.

Іноземні експерти, спікери Форуму, підтримали обраний київською владою шлях щодо створення асоціації "Київська агломерація" та солідарні в думці, що майбутнє Києва – за розвитком Київського регіону. На їхню думку, крім побудови житла необхідно розвивати інфраструктуру міста та різноманітні сервіси. Столичний регіон має перебувати в авангарді прогресу та демонструвати всім навколишнім громадам еталони середовища, такі як розумна транспортна система і розумне місто.

У рамках Інвестиційного форуму відбулись чотири панельні дискусії: "Креативна економіка – нове дихання Київської агломерації", "Культурні, музичні та спортивні події як каталізатор урбаністичного туризму", "Сервісні та інфраструктурні рішення розвитку мегаполісу майбутнього" та "Глобальні тренди. Українські реалії. Візія Київської агломерації", а також закрита інвестиційна сесія, виставка стартапів, представлена партнерами Форуму.

Спікерами стали мер Кракова Яцек Майхровський, лауреат Нобелівської премії миру 2007 року Раджендра Пачаурі, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк, голова Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг Наталія Шамрай, міський голова міста Буча Анатолій Федорук, виконавчий менеджер з розвитку бізнесу в WISTA-MANAGEMENT GMBH у науково-технологічному парку "Берлін- Адлерсхоф" д-р Хельге Нойман, експерт з питань мобільності, пасажирського транспорту та містобудування Стефані Пріу, засновник української девелоперської компанії KAN Development Ігор Ніконов, заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, керівник Google Marketing Solutions у країнах Центральної та Східної Європи Ніна Левчук, керівник бізнесу корпорації Cisco в Україні Сергій Мартинчук, арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф, засновник музичного фестивалю Atlas Weekend Дмитро Сидоренко, директор з питань регулювання та публічної політики Bolt (Taxify) Домінік Моксон-Трищ, генеральний продюсер "ТАВР Медіа", директор ХiтFM Віталій Дроздов.

До заходу активно приєдналась і культурна спільнота столиці.