Головна Новини Бізнес інвестиції Томаш Фіала назвав найбільший ризик для інвесторів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Томаш Фіала назвав найбільший ризик для інвесторів в Україні

Інвесторів насторожила заява Коломойського про швидке вирішення питання Приватбанку

27 вересня 2019, 11:16 comments1666
Поділіться публікацією:
Томаш Фіала назвав найбільший ризик для інвесторів в Україні

Гендиректор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала зазначив, що для інвесторів головний ризик – це вплив бізнесмена Ігоря Коломойського на президента і парламент.

За його словами, за останні півроку ситуація в Україні значно покращилася, зокрема, інвестори побоювалися зміни геополітичного курсу України, але цього не сталося.

Також Філа вказує на те, що Зеленський повторює деякі помилки своїх попередників, наприклад, як і Порошенко, запрошує людей, які лояльні, контрольовані, а не людей, які найсильніші професіонали.

Коментуючи заяву Ігоря Коломойського, про те, що він хоче отримати $2 млрд компенсації за Приватбанк, Фіала вважає,, що це завадить намірам Зеленського провести деолігархізацію.

На його думку, у впливі Коломойського інвестори бачать певний ризик, тому, що олігарх не хоче, щоб Україна співпрацювала з МВФ, Світовим банком, Штатами і Євросоюзом, так як вони змусили Україну націоналізувати Приватбанк.

Томаш Фіала відзначив, що повернути $5,5 млрд який Коломойський з Боголюбовим вивели з України через Кіпр, можна тільки на підставі тих кейсів, які зараз є в Англії і США, тому що на українські суди немає жодної надії.

Крім того, Філа повідомив, що джерела  розповіли йому те, що Коломойський хоче найближчим часом досягти якогось рішення і що в периметр цієї угоди може входити як Приватбанк, так і Укрнафта.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!