Головна Новини Бізнес інвестиції Бізнесмен Ярославський готовий реконструювати аеропорт Дніпра
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен Ярославський готовий реконструювати аеропорт Дніпра

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський готовий інвестувати у реконструкцію Міжнародного аеропорту «Дніпро»

2 жовтня 2019, 14:06 comments2015
Поділіться публікацією:
Бізнесмен Ярославський готовий реконструювати аеропорт Дніпра

Про це буде йтися на зустрічі підприємця з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком 3 жовтня, після чого відбудеться спільний брифінг.

Нагадаємо, проект модернізації Міжнародного аеропорту "Дніпро" був представлений президенту Володимиру Зеленському в липні 2019 року і на його реалізацію знадобиться 2 роки. З бюджету на ці цілі необхідно виділити 2,9 млрд. грн, що підуть на реконструкцію злітно-посадкової смуги, яка знаходиться під керівництвом держави. Модель виконання робіт у форматі приватно-державного партнерства. Про готовність стати інвестором в даному проекті неодноразово заявляв Олександр Ярославський, чия група компаній DCH має успішний проект будівництва та розвитку Міжнародного аеропорту "Харків".

Відомо, що городяни давно стурбовані поганим станом дніпровського аеропорту, злітно-посадкова смуга якого не дозволяє транспортному об'єкту нормально функціонувати. Будівля "старого" аеропорту використовується з 1957 р., "нового" — з 1985 р. Крім того, аеропорт не здатний приймати сучасні повітряні судна з тією інтенсивністю, якої вимагають інтереси жителів і економіки великого міста. Дніпряни вже зверталися до попереднього президента з петицією-вимогою виділити фінансування на реконструкцію злітно-посадкової смуги, що дозволить розпочати комплексну модернізацію. Але ситуація не змінювалася.

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до Дніпра в липні обіцяв виділити кошти на реконструкцію аеропорту. А новий глава ДніпроОДА Олександр Бондаренко також назвав створення сучасного аеропорту одним з головних пріоритетів своєї роботи.

picture

Проте в проекті Держбюджету-2020 не передбачені кошти на реконструкцію ЗПС аеропорту "Дніпро". 

Після чого народний депутат від Дніпра В'ячеслав Медяник особисто зустрівся з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, щоб донести йому важливість проблеми. А потім у ЗМІ було оприлюднено звернення від групи "дніпровських" нардепів до прем'єр-міністра та голови бюджетного комітету ВРУ Юрія Арістова з пропозицією запланувати на 2020 р. виділення 1 млрд грн на реконструкцію аеропорту.

picture

Зазначимо, інвестиції Олександра Ярославського в будівництво Міжнародного аеропорту "Харків" склали близько $100 млн. Роботи були проведені в рамках підготовки міста до Чемпіонату Європи з футболу-2012. Кошти були спрямовані на будівництво двох нових терміналів, реконструкцію історичної будівлі діючого терміналу, роботи з благоустрою території. Сьогодні, 2 жовтня 2019 р., аеропорт "Харків" зустрів свого мільйонного пасажира.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!