Головна Новини Бізнес інвестиції «Екополіс-ХТЗ» Ярославського відкриє індустріальний агропарк
commentss НОВИНИ Всі новини

«Екополіс-ХТЗ» Ярославського відкриє індустріальний агропарк

У Харкові відкрився черговий агропромисловий форум Agroport-2019, який проводиться за сприяння групи DCH Олександра Ярославського і обласної влади

10 жовтня 2019, 14:23 comments2869
Поділіться публікацією:
«Екополіс-ХТЗ» Ярославського відкриє індустріальний агропарк

Як зазначив генеральний менеджер Дмитро Титаренко, Агропорт-2019 стане точкою відліку нового етапу в історії форуму.

"Майбутнє аграрної сфери безпосередньо лежить в площині інноваційних розробок. Тому сьогодні більш актуальний формат постійно діючих дослідно-демонстраційних майданчиків з наукової компонентою. Саме таким ми бачимо Agroport в наступні роки", — сказав Титаренко.

pictureІніціативу підтримала і компанія "Екополіс-ХТЗ", яка входить до групи DCH Олександра Ярославського.

Генеральний директор DCH Real Estate&Infrastructure Данило Владов підписав меморандум про стратегічне співробітництво інноваційного парку "Екополіс-ХТЗ" з майбутнім агроіндустріальним парком Agrihub від Agroport.

pictureВіцепрезидент DCH Олена Дерев'янко заявила на відкритті Agroport-2019, що нові економічні реалії вимагають прогресивних підходів і форматів комунікації сторін, зацікавлених у розвитку українського агропромислового комплексу. 

picture"Ми вітаємо і підтримуємо ініціативу трансформувати Agroport в інноваційний агроіндустріальний парк. Свого часу Олександр Ярославський і група DCH дали Харкову серйозний стимул для економічного розвитку, створивши інфраструктуру Євро—2012, в тому числі аеропорт. Зараз ми займаємося створенням екосистеми стимулювання інновацій та інвестицій на рідній Харківщині. Agroport у своїй харківської частини просто переїжджає з аеропорту на легендарний ХТЗ", — сказала Дерев'янко.

Раніше повідомлялося, що Олександр Ярославський планує інвестувати в "Екополіс-ХТЗ" понад $1 млрд протягом найближчих 10 років. В рамках інноваційного парку будуть діяти індустріальний, логістичний, комерційний, освітній і науковий кластери, до яких додасться Agrihub.

pictureAgroport проводиться в Україні з 2015 року. Вперше він пройшов в Міжнародному аеропорту "Харків" групи DCH Олександра Ярославського. Комплексний форум складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. Тематика заходів відповідає пріоритетам Всесвітньої продовольчої організації ООН. З 2016 Агропорт об'єднав фермерів всієї Україні у форматі Захід-Схід.

DCH – одна з найбільших українських багатопрофільних корпорацій, власником і президентом якої є один з найбільш відомих бізнесменів України Олександр Ярославський.

Ключові напрямки діяльності DCН: фінанси, промисловість, видобуток корисних копалин, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес та ін. Серед українських активів DCH: Харківський тракторний завод, рудник "Суха балка" (Кривий Ріг), Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), страхова компанія "ІНГО Україна", Міжнародний аеропорт "Харків", УГДК, готель Kharkiv Palace Hotel 5*, мережа ТРЦ "Караван Megastore", регбійний клуб "Олімп" та ін. Інвестиції Олександра Ярославського в економіку Харківського регіону перевищили $1 млрд., включаючи внесок в програму підготовки інфраструктури Харкова до Євро-2012, зокрема, критеріальних для УЄФА об'єктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!