Головна Новини Бізнес інвестиції Зеленський обіцяв виділити гроші на аеропорт у Дніпрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський обіцяв виділити гроші на аеропорт у Дніпрі

Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами запевнив, що кошти на ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту «Дніпро» у 2020 році будуть виділені

10 жовтня 2019, 16:17 comments1974
Поділіться публікацією:
Зеленський обіцяв виділити гроші на аеропорт у Дніпрі

"Ми будемо будувати в Дніпрі аеропорт. Нічого не відкладається. У 2020 ми будемо будувати аеропорт і не тільки в Дніпрі", — сказав глава держави.

Президент зазначив, що кошти на будівництво аеропорту в проекті Держбюджету-2020 не враховано, оскільки це не остаточний документ. І до фінального варіанту гроші будуть внесені.

pictureБудівельні роботи в Міжнародному аеропорту "Дніпро" мають початися в 2020 році після виділення 1 млрд грн. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко заявив, що ОДА подала всі необхідні документи у Верховну Раду і Кабінет міністрів.

pictureПроект реконструкції аеропорту буде реалізовано у форматі приватно-державного партнерства з групою компаній DCH Олександра Ярославського. Планується, що бізнесмен побудує сучасний термінал і VIP-термінал, а держава — злітну смугу. DCH вкладе в проект близько $70 млн, а держава — близько 3 млрд грн. Новий аеропорт буде відкрито поруч із діючим.

picture

pictureОлександр Ярославський на зустрічі з губернатором Дніпропетровщини заявив, що проект будівництва терміналу буде готовий до презентації приблизно за два місяці.

pictureВ даний час інфраструктура Міжнародного аеропорту "Дніпро" фізично зношена та морально застаріла і польоти сучасних літаків з її використанням небезпечні. Таким чином, повітряне сполучення міста-мільйонника з зовнішнім світом зведено до мінімуму, що негативно впливає на розвиток економіки Дніпра та прилеглих регіонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!