Головна Новини Бізнес інвестиції ЄБРР виділив 200 млн євро на поновлювані джерела енергії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄБРР виділив 200 млн євро на поновлювані джерела енергії в Україні

У ЄБРР схвалили фінансування ВДЕ в Україні

31 жовтня 2019, 15:46 comments1476
Поділіться публікацією:
ЄБРР виділив 200 млн євро на поновлювані джерела енергії в Україні

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) прийняла рішення про виділення 200 млн євро на розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в Україні. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Наголошується, що ЄБРР планує виділити гроші на фінансування приватних проектів відновлюваної енергетики в рамках діючої системи стимулюючих "зелених" тарифів. Це повинно дозволити банку розвинути успіх USELF-III, а також зберегти динаміку при переході від існуючого механізму пільгових тарифів до системи підтримки, заснованої на конкурентних аукціонах.

У ЄБРР також нагадують, що затверджена в липні 2018 року програма фінансування ВДЕ на 250 млн євро буде повністю виконана до кінця 2019 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ЄБРР розглядав можливість виділення коштів нашій країні в рамках системи "зелених" аукціонів, яку планують запустити у 2020 році. Зазначалося, що зараз ЄБРР вже виділив грантове фінансування на надання українській стороні консультантів. Вони будуть допомагати профільним міністерствам у підготовці до впровадження нової системи підтримки "зеленої" енергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!