Головна Новини Бізнес інвестиції Власник DCH Ярославський достукався до нардепів: Рада зберегла в бюджеті 100 млн грн на аеропорт в Дніпрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Власник DCH Ярославський достукався до нардепів: Рада зберегла в бюджеті 100 млн грн на аеропорт в Дніпрі

Бізнесмен Олександр Ярославський та його група DCH зможуть добудувати аеропорт Дніпра – держава підтвердила намір внести свій вклад в реалізацію проекту

13 квітня 2020, 21:06 comments6012
Поділіться публікацією:
Власник DCH Ярославський достукався до нардепів: Рада зберегла в бюджеті 100 млн грн на аеропорт в Дніпрі

Сьогодні, 13 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати проголосували за перегляд статей державного бюджету на 2020 рік, зберігши у новій редакції документа 100 млн гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту міста Дніпро. Про це повідомляє офіційний сайт парламенту. 

Слід зазначити, що проект нового аеропорту у Дніпрі реалізується у форматі приватно-державного партнерства. Це означає, що державна влада бере на себе ЗПС і аеродром, в той час як інвестиції для будівництва сучасних терміналів надає приватний інвестор Олександр Ярославський.

Група DCH, що належить бізнесменові, має успішний практичний досвід створення та подальшої експлуатації міжнародного аеропорту "Харків". Нещодавно ж група DCH в ході спецнаради презентувала в Дніпропетровській ОДА архітектурну концепцію нового аеровокзального комплексу представникам місцевої влади та народним депутатам від Дніпра.

Плановий обсяг держфінансування ЗПС дніпровського аеропорту складе 1,2 млрд гривень (включаючи 200 млн гривень, перенесених з минулого року), а Ярославський інвестує в термінали 70 млн дол. Перед переглядом держбюджету-2020 бізнесмен звернувся до органів центральної влади з проханням не припиняти фінансування цього життєво важливого для регіону проекту.

"Хотів би звернутися до президента, прем'єр-міністра та уряду. Ми довго билися за цей проект — дніпровці чекають з нетерпінням вже який рік, що з'явиться новий аеропорт. Я просто прошу: поверніть, будь ласка, цю позицію", — сказав Олександр Ярославський в прямому ефірі телевізійного каналу "1+1".

Завдяки сьогоднішньому рішенню Ради фактичний обсяг держфінансування дніпровського аеропорту в 2020 році складе 300 млн гривень. В DCH Ярославського підтвердили, що продовжують роботу над проектом в плановому порядку і впевнено просуваються вперед навіть з урахуванням змінених умов його реалізації.

Нагадаємо, що міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" у минулому році відзначив своє 75-річчя, ступінь зносу конструктивного його будівель досягає 50%, остання реконструкція ЗПС проводилася близько 30 років тому. З новою ЗПС довжиною 3 200 м дніпровський аеропорт зможе приймати сучасні повітряні лайнери всіх типів, включаючи Boeing 777. Він буде обладнаний сучасними системами навігації, метеорологічним та світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі будуть мати пропускну здатність до 3 млн пасажирів в рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!