Головна Новини Бізнес держсектор Обіцяють компенсацію: аграрії в Україні можуть купити більше техніки та обладнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцяють компенсацію: аграрії в Україні можуть купити більше техніки та обладнання

Отримати виплати з бюджету можна при купівлі техніки українського виробника

15 серпня 2019, 13:56 comments1777
Поділіться публікацією:
Обіцяють компенсацію: аграрії в Україні можуть купити більше техніки та обладнання

Українським аграріям розширили перелік техніки та обладнання, вартість якого буде частково компенсуватися за рахунок коштів державного бюджету. Для того, щоб отримати таку компенсацію необхідно закупити техніку вітчизняного виробника, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Як зазначається, основне завдання програми — це підтримка українського виробника.

"За умовами бюджетної програми, до переліку включається обладнання, ступінь локалізації виробництва якого перевищує 60%, що виробляється заводами, які є резидентами України не менше двох років", — йдеться в повідомленні.

Так, на початку програми брали участь лише 40 підприємств-виробників сільгосптехніки, а зараз документи надходять майже з 200 підприємств.

"У 16 разів зріс список техніки, якої тепер понад 12 500 найменувань. При тому, вимоги до локалізації, у тому числі для складної самохідної сільськогосподарської техніки, виросли з 35% до 55%", — пояснили в міністерстві.

Отримати часткову компенсацію на закупівлю техніки в Україні змогли 2372 аграріїв на загальну суму 261,1 млн грн. Такі дані наводяться у період з грудня минулого року по травень 2019 року. За такі гроші аграрії змогли придбати (в загальному) 3993 одиниць української сільськогосподарської техніки та обладнання.

Найбільша компенсація від держави була виплачена у Вінницькій області — 29,1 млн грн, Одеській області — 20,2 млн грн, Сумській області — 18,6 млн грн, Кіровоградській області — 18,2 млн грн і Миколаївській області — 17,6 млн грн.

Раніше видання "Коментарі" писало, що експорт продукції АПК з України збільшився на 19%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!