Головна Новини Бізнес держсектор Україна зменшує закупівлю російського коксу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зменшує закупівлю російського коксу

Росія займається пошуком альтернативи українському ринку

16 серпня 2019, 13:55 comments1871
Поділіться публікацією:
Україна зменшує закупівлю російського коксу

Один з ключових російських виробників коксу ПАТ "Кокс", що входить в структуру Промислово-металургійний холдинг, за результатами 2018 року зафіксувало зменшення виручки від поставок продукції на ринок України — з 4 млрд. Рублів до 460 млн. Про це передає російське видання "Комерсант" .

Інша структура цього холдингу — ЦЗФ "Березовська" — припинила поставки коксівного вугілля для Дніпровського металургійного заводу. В цілому ж в січні-червні 2019 підприємство зменшило експорт коксівного вугілля в Україну на 35,7% до 193 600 тонн.

Підприємство "Алтай-Кокс" шукає виходи на ринки Індії та Туреччини. Зі свого боку українське підприємство "АрселорМеттал Кривий Ріг" скоротило закупівлі коксу до 10% від щомісячних потреб після встановлення в 2017-18 роках коксових батарей. Закупівлі для цього підприємства здійснюються з Польщі та РФ.

Всього ж за січень-травень 2019 року за даними Євразійської економічної комісії РФ експортувала в Україну 366 400 тонн коксу на 103 млн. доларів США. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року скоротилися як обсяги поставок так і їх вартість — на 26,5% і на 33,2% відповідно.

На фоні введення обмежень на експорт і транзит вугілля РФ в червні 2019 року було зафіксовано зменшення обсягів закупівлі Україною вугілля всіх марок на 83,5% в порівнянні з відповідним періодом 2018 року. На думку аналітиків це особливо вдарить по експорту російського коксу та коксівного вугілля в Україну.

Як раніше передавало видання "Коментарі", Україна вийшла з числа ТОП-10 торгових партнерів з Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!