Головна Новини Бізнес держсектор Україні не вистачає ще 2,2 млрд. кубометрів газу для опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні не вистачає ще 2,2 млрд. кубометрів газу для опалювального сезону

На сьогоднішній день, підземне сховище газу (ПСГ) заповнено на 57%

27 серпня 2019, 13:03 comments1580
Поділіться публікацією:
Україні не вистачає ще 2,2 млрд. кубометрів газу для опалювального сезону

Станом на сьогодні, в підземні сховища України закачано близько 17,8 млрд. кубометрів газу, необхідного для використання в рамках опалювального сезону. Для того, щоб українці змогли безпроблемно пережити майбутню зиму, необхідно ще 2,2 млрд. кубометрів газу. Про це повідомляє видання Hromadske.

Про недостачу, як мінімум, 2,2 млрд. кубометрів газу йде мова на офіційному сайті державної компанії "Укртрансгаз", яка відповідає за газотранспортну систему України.

Згідно з офіційними даними, в підземні сховища тільки в цьому місяці було закачано близько 2 млрд. кубометрів газу. На сьогоднішній день, воно заповнене на 57%.

У цьому році Україна має намір закачати в сховища на 2 млрд. кубометрів газу більше, ніж у минулому році. Це обумовлено можливим припиненням Росією транзиту газу в країни Євросоюзу через Україну. Це, в свою чергу, може значно ускладнити імпорт газу з ЄС.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в підземних сховищах газу України (ПСГ) знаходиться 17,4 млрд. кубометрів палива, що є найбільшим показником з 2012 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!