Головна Новини Бізнес держсектор "Не ний, а будуй", - Юрій Голик про ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не ний, а будуй", - Юрій Голик про ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь

Ремонт траси "Запоріжжя – Маріуполь" підходить до логічного завершення

26 вересня 2019, 10:00 comments1876
Поділіться публікацією:
"Не ний, а будуй", - Юрій Голик про ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь

Отримавши карт-бланш в Офісі Президента України в липні цього року, керівник програми "Регіональний розвиток" Українського інституту майбутнього, радник колишнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик і його команда за два місяці практично поклали 130 км новенької дороги.

Ремонт траси від Запоріжжя до Маріуполя, тривавалість якої складає 200 кілометрів почали ремонтувати 3 роки тому, хаотично укладаючи латки різної довжини руками різних компаній.

За 3 роки було укладено лише 70 км лоскутов. Юрій Голік за два місяці вже практично поклалв 130 км новенької дороги.

"70 кілометрів і три роки. 130 кілометрів і три місяці. Різниця в підходах", — написав він у своєму блозі.

Чиновник оприлюднив фото, як проводився ремонт дорогі до того, як нова команда почала продовжувати розпочате старим урядом.


“Почавши ремонт траси в 2016-му році, її розбили на безліч ділянок. Кожен рік ремонтувалися якісь з них. Інші ж або руйнувалися і приходили в непридатність, або вже були такими. До шостого року, коли ремонтувалися б останні цієї ділянки траси, на перших її відремонтованих вже закінчилася б гарантія. Вся траса у результаті повинна бути як клаптева ковдра", -зазначив він.

За його словами, крім того, що траса була роздроблена на окремі ділянки вони ще були довірені різним компаніям, у кожній з яких було своє технічне завдання, тобто використовувалися різні матеріали, технології, різні підрядники.

Компанії на протязі багатьох років змушені були утримувати виробничі потужності, техніку і людей поблизу від дороги.

Голік вважає, що більш логічним було б, якщо б компанії, які виконують ремонт йшли назустріч один одному, ця схема зробила би роботу максимально ефективною і в рази скоротила б підсумкові витрати на ремонт.

Крім чисто технічної роз'єднаності траса виявилася також залученою і юридичні війни. "Частина торгів була заблокована в АМКУ. Роботи на одній з ділянок траси були заблоковані рішенням суду", — пише Юрій Голік.

У липні цього року ситуація зрушила з мертвої точки і події почали розвиватися з блискавичною швидкістю.

19 липня на нараді в Офісі Президента було прийнято рішення зробити цю трасу всю максимум до середини жовтня, а роботи вже 25 липня стартували.

Також були розблоковані ділянки з юридичними проблемами. На добудову траси були знайдені додатково 2 млрд грн., які раніше лежали мертвим вантажем і не використовувалися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!