Головна Новини Бізнес держсектор Журналісти розповіли, чим загрожує новому міністру юстиції робота з людьми з команди Павла Петренко
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти розповіли, чим загрожує новому міністру юстиції робота з людьми з команди Павла Петренко

За твердженням ЗМІ, в Міністерстві юстиції зберігаються незаконні схеми, розроблені представниками старої влади, які можуть бути використані після можливого відкриття ринку землі

26 вересня 2019, 15:27 comments2324
Поділіться публікацією:
Журналісти розповіли, чим загрожує новому міністру юстиції робота з людьми з команди Павла Петренко

Незважаючи на повне перезавантаження Кабінету міністрів, в українському уряді все ще діють деякі схеми, побудовані попередниками. Про це пише "Апостроф" з посиланням на статтю "Мін'юст: на манежі все ті ж або новий міністр в оточенні старої мафії".

В якості показового прикладу автори матеріалу подали ситуацію, що склалася в Міністерстві юстиції. Як зазначається, керівником відомства був призначений Денис Малюська, але його верховенство називають формальним, адже йому дісталася міністерська команда попередника Павла Петренко. Останній, як пишуть журналісти, може бути відповідальний за реалізацію заарештованих активів на акредитованих майданчиках, за недобросовісну роботу виконавчої служби, продаж нотаріальних свідоцтв і за інші незаконні дії.

У статті йдеться, що старий Кабмін дійсно проводив реформи, "але вигодоодержувачами був не народ, а окремі представники влади".

"На другий день після його (Дениса Малюськи, — ред.) призначення у нього з'явилося троє радників: Андрій Гайченко, Володимир Павленко та Володимир Рудніченко. Всі троє — колишні співробітники компанії Integrites. Міністр юстиції підтвердив факт, що ці люди з ним працюють. З цими людьми працюють і співробітники Мін'юсту, яким тріо, по суті, заблокувало прямий канал спілкування з Малюською. Природно, вони продовжили роботу попередників, таких, як одіозний Довбенко", — йдеться в статті.

Журналісти відзначають, що за компанією Integrites нібито стоять Павло Петренко і Руслан Бернацький, старший партнер юрфірми.

"Відомий він тим, що є чоловіком колишнього першого заступника міністра Петренка — Наталії Севостьянової, а тепер — Бернацької. Олександр Дубинський в ефірі, присвяченому схемам в Мін'юсті, натякав, що в Севостьянової до заміжжя були зв'язки з Петренко: їх бачили разом на світських заходах і в автомобілі", — пишуть автори.

За даними ЗМІ, Руслан Бернацький нібито користується монопольним становищем на ринку бізнесу в держорганах і може вирішувати питання в сфері реєстрації, держзакупівель, представництва в судах тощо. Ці напрямки перебувають у службовій компетенції Наталії Севостьянової.

У статті також говориться, що при Петренко і Бернацької до Мін'юсту нібито створили схему незаконного заволодіння бізнесу.

"Полягала вона в роботі новоствореної комісії з протидії рейдерству. Припустимо, у вас конфлікт з партнером по бізнесу, він переписав на себе вашу частку з допомогою "чорного" реєстратора. Ви звертаєтеся до комісії, вашу заяву за законом можуть розглядати 45 днів. За цей час бізнес може кілька разів поміняти власників. А може швидко, за гроші", — пояснюють журналісти.

У висновку автори матеріалу відзначили, що дана схема зберігається під можливе відкриття ринку землі, а тому рекомендували антикорупційним органам розібратися в ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!