Головна Новини Бізнес держсектор Ліквідація «Аграрного фонду» позбавить сільське господарство додаткових 5 млрд грн, - фермери
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліквідація «Аграрного фонду» позбавить сільське господарство додаткових 5 млрд грн, - фермери

Ліквідація ВАТ «Аграрний фонд» залишить українське сільське господарство без кредитів, а держава не зможе надати фермерам позики на загальну суму 5 млрд грн

28 жовтня 2019, 17:26 comments2198
Поділіться публікацією:
Ліквідація «Аграрного фонду» позбавить сільське господарство додаткових 5 млрд грн, - фермери

Про це йдеться у зверненні 300 фермерів до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Мілованова, який раніше заявив про можливу ліквідацію ВАТ "Аграрний фонд".

"Ми, фермери, які вже п'ять років отримуємо кредитну підтримку від нашого шановного партнера, як ніхто знаємо, яку важливу роль відіграють 5 млрд гривень для всієї сільськогосподарської галузі", — заявляють фермери.

Аграрії відзначають, що ліквідація підприємства спричинить негативні наслідки для державного бюджету.

"У разі пропонованої ліквідації Аграрного фонду, або українське село наступної весни не сіється, або необхідно закласти в Державний бюджет України "зайві" 5 млрд гривень для кредитної підтримки села. Наскільки нам відомо, у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" такої суми не передбачено",- вказують фермери.

Аграрії також відзначили, що в 2015 році банки відмовлялися надавати кредити і практично кожну другу кредитну гривню надавав "Аграрний фонд".

"Сьогодні жоден банк не кредитує фермерів, які сіють хліб у прифронтових районах Луганської та Донецької областей. Це робить тільки ВАТ "Аграрний фонд", — йдеться в заяві.

Фермери також вимагають від міністра Мілованова публічно спростувати інформацію про ліквідацію "Аграрного фонду" і пригрозили прийти під Кабінет міністрів.

"Дуже сподіваємося на Вашу мудрість і чекаємо такої ж публічної заяви про скасування свого рішення. Бо дуже не хотілося б іти в Київ з вилами", — йдеться в заяві фермерів-партнерів "Аграрного фонду".

24 жовтня з'явилася інформація, що Кабінет міністрів усунув голову правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрія Радченка. Дане рішення було прийнято за поданням Тимофія Мілованова. А 25 жовтня міністр заявив про плани з ліквідації держпідприємства.

Також у ЗМІ оприлюднена інформація, що міністра неправильно інформували про фінансовий стан "Аграрного фонду".

В "Аграрному фонді" нагадали, що підприємство є найуспішнішим з понад 200 агрокомпаній і останні 4 роки не фінансується з бюджету, а сплатило в державну казну 4,2 млрд грн податків, а в 2015-2018 рр. — 545 млн грн дивідендів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!