Головна Новини Бізнес держсектор «Прозора ДАБІ» успішно боролася з будівельною мафією, - екс-глава відомства
commentss НОВИНИ Всі новини

«Прозора ДАБІ» успішно боролася з будівельною мафією, - екс-глава відомства

Колишній голова Держархбудінспекції (ДАБІ) Олексій Кудрявцев, який був відправлений у відставку в 2018 році після трьох років роботи, назвав причиною свого звільнення реалізацію проекту «Прозора ДАБІ» (електронна система видачі дозволів на будівництво)

28 жовтня 2019, 18:29 comments1819
Поділіться публікацією:
«Прозора ДАБІ» успішно боролася з будівельною мафією, - екс-глава відомства

За словами Кудрявцева, були також впроваджені інші проекти, які мінімізують корупційні ризики.

"Минулої осені вся та реформа, якою ми займалися в ДАБІ протягом трьох років, вийшла на фінальний етап. Це, крім іншого, означало, що настав час звільняти двох останніх керівників теруправлінь ДАБІ, які були осередками корупції – в Одеській області та в Києві. На цей момент вже була запущена система "Прозора ДАБІ", — розповів колишній голова ДАБІ.

За словами ексчиновника, після звільнення керівника теруправління ДАБІ на Одещині почався сильний тиск.

"Люди, яких я називаю "будівельна мафія" розуміли, що наступним кроком стане заміна керівника ТУ ДАБІ в Києві. Місцевій будівельній мафії не хотілося втрачати роками відпрацьовані та налагоджені схеми", — заявив Кудрявцев.

Колишній голова ДАБІ зазначив, що представив свою програму "Прозора ДАБІ" на засіданні уряду у вересні 2018 року.

"Можливо, до цього будівельна мафія не дуже вірила в наш успіх, але після презентації все стало занадто реальним. Коли все запрацювало і всі побачили, що механізм – дієвий, люди, які роками сиділи на хабарних схемах, зробили все, щоб мене звільнити", — сказав ексчиновник.

За словами Кудрявцева, відомство під його керівництвом здійснило чимало важливих кроків для розвитку будівельної галузі.

"Перше – виконали вимоги закону про децентралізацію, передавши функції ДАБІ багатьом місцевим громадам. Друге – замінили багатьох керівників теруправлінь ДАБІ, які працювали на своїх місцях, які сиділи на корупційних схемах. Третє – розробили та домоглися прийняття закону №1817, який поклав кінець багатьом незаконним будівництвам за рахунок заміни п'яти категорій складності на три класи наслідків у будівництві", — розповів колишній голова ДАБІ.

Кудрявцев додав, що також був скасований декларативний принцип початку будівництва, а ціла низка послуг була переведена в електронний режим, що виключило вплив людського фактора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!