Головна Новини Бізнес держсектор На українському ринку все більше білоруської картоплі
commentss НОВИНИ Всі новини

На українському ринку все більше білоруської картоплі

Тільки за жовтень імпорт картоплі з Білорусі досяг 14,5 млн доларів

10 листопада 2019, 23:30 comments2872
Поділіться публікацією:
На українському ринку все більше білоруської картоплі

Україна протягом останніх місяців нарощує імпорт картоплі з Білорусі. Про це повідомляє УНН, посилаючись на дані, опубліковані митною службою.

Так, згідно з офіційною інформацією, Україна протягом жовтня поточного року імпортувала з сусідньої Білорусі картоплі на 14,5 мільйонів доларів США.

А ось всього з початку року через митницю з Білорусі завезено картоплі на суму понад 24 млн доларів США, що становить 74,75 всього імпорту цього продукту.

Крім того, у вересні та жовтні Україна не імпортувала картопля з Єгипту, а також істотно знизила обсяги імпорту з Нідерландів (всього у жовтні було ввезено картоплі на 29 тис. Доларів), хоча Нідерланди досі залишаються другою країною з якої Україна з початку року імпортувала самі обсяги коренеплоду.

Для порівняння видання навело дані і на експорт картоплі з України: у Молдову (на 635 тис. дол. з початку року), Білорусі (416 тис. дол.), Туреччини (386 тис. дол.) і інші країни на загальну суму 115 тис. дол.

Нагадаємо, на початку минулого місяця портал "Коментарі" повідомляв про значне збільшення ціни на популярний продукт харчування практично в кожній українській родині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!