Головна Новини Бізнес держсектор Нові штрафи за сміття: скільки українці заплатять за «кидок повз урни»
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штрафи за сміття: скільки українці заплатять за «кидок повз урни»

Експерти вважають, що штрафи за викидання сміття в неналежному місці повинні бути вище 1700 гривень

24 листопада 2019, 18:58 comments8353
Поділіться публікацією:
Нові штрафи за сміття: скільки українці заплатять за «кидок повз урни»

Нещодавно столичні депутати прийняли рішення про звернення до Верховної Ради щодо врегулювання питання про викид сміття у неналежних місцях. На думку депутата Київської міської ради Максима Борозенець, необхідно ввести штраф від 340 до 850 гривень за "кидок повз урни" і від 850 до 1700 гривень, у разі повторного правопорушення. Про те, чи може бути прийнятий такий законопроект і як сильно він вплине на чистоту навколишнього середовища, видання "Коментарі" запитало у експертів.

Директор компанії "Екологічні інвестиції", яка надає послуги з утилізації сміття Максим Бубруєнко, вважає, що 1700 гривень – це цілком солідний штраф для українців, які викинули відходи не в урну.

"Але якщо говорити про викид небезпечних відходів, то це дуже маленька сума штрафу. Наприклад, коли в ліс вивантажується цілий причіп ламп, що містять ртуть – це принесе набагато більшу шкоду екології, ніж викинута повз урни пластикова пляшка", — зазначає бізнесмен.

Бобруєнко також вважає, що позитивний результат від прийняття такого законопроекту буде видно лише тоді, коли штраф почне масово накладатися на громадян з боку поліції.

"Якщо правоохоронні органи будуть це ігнорувати, як, наприклад, у випадку зі спалюванням сухої трави, ніякої користі нововведення не принесуть", — говорить експерт.

У свою чергу, голова Асоціації сміттєпереробників України(АСУ) Євген Леськів вважає, що запропоновані депутатами штрафи дуже низькі.

"Це дуже маленькі штрафи. Викинутий в навколишнє середовище поліетиленовий пакет завдасть невимовну шкоду екології, і 1700 гривень, сплачені в держскарбницю правопорушником, цієї шкоди не окуплять", — упевнений Леськів.

Голова АМУ вважає, що в разі вступу законопроекту в силу, правоохоронні органи не зможуть приділити належної уваги його виконанню.

"На жаль, виходячи з нинішнього стану речей в Україні, я практично впевнений, що жоден поліцейський не буде відстежувати викид сміття в урни на підконтрольній йому території", — підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в цьому року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує переглянути державні будівельні норми проектування полігонів побутових відходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!