Головна Новини Бізнес держсектор Квартири для Нацгвардії: ЗМІ розповіли, як Богдан і Вавриш можуть «захистити» екснардепа Микитася
commentss НОВИНИ Всі новини

Квартири для Нацгвардії: ЗМІ розповіли, як Богдан і Вавриш можуть «захистити» екснардепа Микитася

Колишній нардеп Максим Микитась, який проходить у справі про афери з квартирами для Національної гвардії, нібито зможе уникнути відповідальності завдяки голові Офісу президента Андрію Богдану та його другові Андрію Вавришу, віддавши корпорацію «Укрбуд»

26 листопада 2019, 20:05 comments3022
Поділіться публікацією:
Квартири для Нацгвардії: ЗМІ розповіли, як Богдан і Вавриш можуть «захистити» екснардепа Микитася

Андрій Вавриш з 2010 по 2015 роки працював заступником головного архітектора Києва, а в цей же період Максим Микитась очолював компанію "Укрбуд", зазначає видання "Олігарх".

Мер столиці Віталій Кличко звільняє Вавріша з Київської міськдержадміністрації, після чого той починає вести будівельний бізнес, відзначають журналісти. Створена Вавришем девелоперська компанія Riverside Development, яка пізніше була перейменована в SAGA Development, стає одним з головних гравців на будівельному ринку Києва.

"Вавриш ще під час роботи в Головархітектурі встиг обзавестися корисними зв'язками. За чутками, суть цих зв'язків могла полягати в тому, що Вавриш стверджував ДПТ (детальні плани територій) і підписував дозвільні документи потрібним людям. Одним з них нібито був Максим Микитась, і зростання бізнесу Вавриша почалося саме зі спільних проектів з "Укрбудом" Микитася", — стверджує автор матеріалу.

У виданні відзначили, що раніше Андрій Богдан публічно заявив про несамостійність мера Києва, роботою якого нібито керують "наглядачі". За твердженням голови ВП серед "наглядачів" є і Максим Микитась.

ЗМІ звернули увагу на розповідь Андрія Вавриша про дружбу з Андрієм Богданом, з яким, за його словами, він нібито познайомився на якійсь приватній вечірці 10 років тому. І після призначення Богдана главою президентського Офісу Вавриш разом з ним відпочивав в Туреччині та відвідав весілля в Сен-Тропе. При цьому забудовник заперечує участь Богдана в своєму бізнесі.

Більш того, журналіст Денис Бігус під час свого розслідування з'ясував, що водій Богдана Кирило Скурський є співвласником компанії "Резон", яка нібито незаконно будує житловий комплекс на землі Національної академії внутрішніх справ. Девелопером в даному проекті виступає SAGA Development Вавриша.

"Таким чином, що ми маємо: Микитась дружить з Вавришем, а той дружить з Богданом, але останній починає "мочити" главу "Укрбуду". Чому Вавриш не вирішив цю колізію? Є всі підстави думати, що він її таки вирішив, і всі будуть в результаті задоволені. Можливо, на якомусь етапі Богдан зметикував, що весь Київ він ось прямо зараз не отримає, але навіщо ж відмовлятися від контролю над таким жирним шматком, як "Укрбуд"? І плачевний стан Микитася цілком може бути на руку йому, а "зв'язковим" може виступити Вавриш", — йдеться в матеріалі.

Журналісти стверджують, що Богдан нібито має великий вплив на НАБУ і суди. І голова ОП, за словами авторів матеріалу, зможе "прикрити" Микитася в обмін на контроль над "Укрбудом".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що "Укрбуд Девелопмент" міг перейти у сферу впливу Андрія Вавриша. Однак забудовник цю інформацію спростував. Також не виключається, що зміна власників "Укрбуду" може бути пов'язана з "внутрішнім перерозподілом активів", а Микитася просто виводять зі складу акціонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!