Головна Новини Бізнес держсектор Стало відомо, хто давав хабар заступнику Труби і кого тепер шукає НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто давав хабар заступнику Труби і кого тепер шукає НАБУ

За даними ЗМІ, колишній топ-чиновник ГПУ і підприємець нібито повинні були загальмувати в управлінні ДБР справу, яка в Києві розроблялася з 30 травня цього року

9 грудня 2019, 16:15 comments3285
Поділіться публікацією:
Стало відомо, хто давав хабар заступнику Труби і кого тепер шукає НАБУ

Бізнесмен Еміль Арутюнян, якого називають правою рукою мецената Олександра Петровського, міг брати участь у вирішенні складних питань в інтересах фірм, які займаються незаконними забудовами в Києві. Про це пише видання "Лівий берег".

За інформацією "ЛБ", соратник Петровського нібито пропонував керівнику компанії "Эдельбург Девелопмент" Сергію Кучеру послуги людей, які могли посприяти у закритті кримінального провадження, в якому фігурувала, зокрема, дана фірма.

Як пише "Лівий берег", мова йде про колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Ігоря Щербині і підприємця Валентина Шевченко. За 140 тис. дол. вони нібито повинні були загальмувати в управлінні ДБР справу, що в Києві розроблялося з 30 травня цього року.

Згідно з опублікованою журналістами інформацією, слідчі ДБР встановили, що посадові особи прокуратури Києва, Київської міської ради, Київської міської держадміністрації, департаменту ДАБІ у Києві, зловживаючи своїм службовим становищем для отримання неправомірної вигоди, ще з 2017-го по 2018 рік погодили дозвільні документи для початку будівництва і готовності до експлуатації об'єктів будівництва, які не відповідали вимогам земельного законодавства, будівельних норм, для ТОВ "Фін-Інвест Менеджмент", ТОВ "Эдельбург Девелопмент" і ТОВ "Оксі-До".

Також повідомляється, що Валентин Шевченко нібито розповів керівництву "Эдельбург Девелопмент" про близькі відносини Ігоря Щербини та екс-глави ДБР Романа Труби. В ході обшуків в юридичній компанії "Сектор права", де Шевченко проводив зустрічі з Щербиною і де з 2015 по 2017 роки працював і сам Труба, правоохоронці знайшли численні записки, офіційні бланки відомства, проекти та копії службових документів ДБР, а також проекти або копії, які стосуються розслідувань ДБР конкретних кримінальних проваджень. За інформацією одного зі співрозмовників "Лівого берега", зазначена компанія вважається певним back office ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!