Головна Новини Бізнес держсектор Ймовірними кандидатами у керівництво структур «Укроборонпрому» стали Євген Ларін і Вадим Ноздря
commentss НОВИНИ Всі новини

Ймовірними кандидатами у керівництво структур «Укроборонпрому» стали Євген Ларін і Вадим Ноздря

"Укроборонпром" ще не визначився з керівниками оборонних підприємств

27 грудня 2019, 16:15 comments4300
Поділіться публікацією:
Ймовірними кандидатами у керівництво структур «Укроборонпрому» стали Євген Ларін і Вадим Ноздря

Після звільнення керівників двох найбільших державних підприємств з експорту та імпорту озброєння – "Укрспецекспорт" і "Спецтехноекспорт" почався процес відбору нових керівників. На посаду директора "Укрспецекспорт" подало заявки 48 претендентів, а очолити "Спецтехноекспорт" бажають 57 кандидатів.

За місяць після початку офіційного відбору, в шорт-лист кандидатів потрапили Вадим Ноздря і Євген Ларін, які згідно з процедурою пройшли співбесіди з керівництвом концерну "Укроборонпром".

Згідно офіційної біографії, Вадим Ноздря довгий час працював в структурах британсько-пакистанського бізнесмена Мохаммада Захура – "IstilGroup". Втім, керівництво Державного концерну не побачило в такому призначенні явного конфлікту інтересів.

Що стосується Євгенія Ларіна, то буквально за тиждень після публікації новини про можливе призначення, в пресу потрапила інформація про розслідування НАБУ щодо кандидата. Детективи Бюро розслідували оплату послуг іноземних агентів. У подібному розслідуванні НАБУ фігурує Павло Барбул — екс-директор "Спецтехноекспорта (2014-2018). Саме Барбул в 2016-му році призначив Євгена Ларіна заступником директора Спецтехноекспорта.

Зазначимо, що після публікацій про Ларина та Ноздрю, "Укроборонпром" призупинив конкурси.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Гліб Канєвський, керівник антикорупційної організації "Statewatch", активно приймає участь у процесі відбору нових керівників оборонних підприємств, конкурс на директорів спецекспортерів "Укрспецекспорт" і "Спецтехноекспорт" вже завершено:

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!