Головна Новини Бізнес держсектор Керівництво «Київметробуду» змінили законно, - висновок юристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництво «Київметробуду» змінили законно, - висновок юристів

Мінюст скасував рішення нотаріусу, а не ставив під сумнів законність проведення загальних зборів акціонерів, змін у складі наглядової ради ПАО «Київметробуд» та змін у керівництві компанії

16 січня 2020, 19:27 comments2465
Поділіться публікацією:
Керівництво «Київметробуду» змінили законно, - висновок юристів

Про це заявив керуючий партнер юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" Михайло Ілляшев. Так він прокоментував наказ Мінюсту від 28 грудня 2019 року щодо "Скасування реєстраційної дії в ЄДР юридичних осіб – підприємців та громадських формувань".

"Директора ПАТ "Київметробуд" на посаді відновили, відповідні коригування у ЄДР внесли", — написав на своїй сторінці у соцмережі щодо цього наказу голова Мінюсту Деніс Малюська.

"Висновки, які зробило міністерство юстиції, а саме комісія при міністерстві юстиції — що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, припустився технічних помилок… Міністерство юстиції має компетенцію скасовувати рішення нотаріусу, але це не ставить під сумнів законність проведення засідань наглядової ради і рішень, які на них приймаються. Оскільки законність чи не законність таких рішень – це є виключно компетенція суду", — заявив Михайло Ілляшев.

Він також нагадав, яких подій навколо будівництва метро у напрямку Виноградарю у Києві стосується наказ міністерства.

"В грудні, коли стало зрозуміло акціонерам (ПАТ "Київметробуд" — Ред.), що будівництво може зупинитися, було прийняте рішення про певні зміни в наглядовій раді і про зміни у виконавчому органі акціонерного товариства. Після цього були деякі проблеми з внесенням до реєстру нового генерального директора через штучні записи про нібито існуючі ухвали "таємні" з Маріуполя, з іншого міста. На сьогоднішній день ми вже отримали документи, які підтверджують, що вказані "таємні" ухвали жодним чином не стосуються акціонерного товариства "Київметробуд", і ми робимо все для того, щоб відновити запис про нового генерального директора у державному реєстрі", — розповів Михайло Ілляшев. 

За його словами, на сьогодні в судах знаходяться справи, які стосуються законності обрання наглядової ради, призначення генерального директора, але вважає їх безперспективними, оскільки загальні збори акціонерів відбулись у повній відповідності до вимог законодавства. Так само, за словами Ілляшева, згідно з вимогами законодавства, було змінено частково наглядову раду та генерального директора товариства. 

"Міністр нічого не анулював, рішень наглядової ради він не скасовував і не міг скасувати, оскільки це знаходиться поза компетенцією міністра юстиції. Щодо законності – це питання виключно до суду", — підкреслив Ілляшев. 

Щодо питання, чому для реєстрації рішень зборів акціонерів був обраний саме такий нотаріус, він заявив, що компетенція державних реєстраторів – справа Мінюсту. "Це питання до Мінюсту, чому вони таким некомпетентним державним реєстраторам надають можливість вносити зміни, а потім акціонерні товариства стають заручниками цих дій", — вважає Михайло Ілляшев. 

Також на прес-конференції голова наглядової ради ПАТ "Київметробуд", який є підрядником будівництва столичного метрополітену Олег Токарев пояснив, чому було вирішено змінити керівництво компанії. "Сума тендера — 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс — 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем, витрачено 1,5 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн . Від суми контракту це лише 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобіля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича", — повідомив він.

Вiн наголосив, що готовий до дiалогу з мiнорiтарiями. "Головне це розвиток нашого мiста, а не цi маневри Кобiля".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!