Головна Новини Бізнес держсектор Чистий прибуток ДП "Укрспирт" зріс на 86%
commentss НОВИНИ Всі новини

Чистий прибуток ДП "Укрспирт" зріс на 86%

Прибуток вдалося збільшити завдяки детінізації ринку спирту

31 січня 2020, 18:15 comments2046
Поділіться публікацією:
Чистий прибуток ДП "Укрспирт" зріс на 86%

Минулого року чистий прибуток державного підприємства спиртової і лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" збільшився на 86%. Дані наведені у порівнянні з 2018 роком, передає прес-служба сайту "Укрспирт".

Як зазначається, прибуток минулого року склав 40,3 млн грн. Ще в 2018 році він не перевищував 21,6 млн грн. В 2019 році, самий великий прибуток "Укрспирт" отримав у листопаді та грудні, а саме 32 млн грн.

За словами в. о. директора ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна, в останні два місяці 2019 року проводилася детінізація ринку спирту. Саме цим і пояснюється таке збільшення чистого прибутку на підприємстві. Але навіть це збільшення прибутку вважають недостатнім для того, щоб проводити модернізацію галузі, в тому числі облаштовувати заводи новітніми технологіями.

Крім цього, у минулому році підприємство заплатило 463, 1 млн грн податків. Сплата податків збільшилась у грудні 2019 року і склала 53,1 млн грн (на 48% більше). В аналогічний період 2018 року, ця сума досягала 30,4 млн грн. Всього, минулого року було випущено 6060,25 тисяч декалітрів етилового спирту.

Як відомо, з 1 січня цього року почав діяти закон про демонополізацію спиртової галузі. Це дозволить компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт (попередньо необхідно отримати ліцензію). Також закон вводить тимчасове обмеження на імпорт спирту в Україну до 1 січня 2024 року.

Раніше "Коментарі" писали, чому алкоголь не можна закушувати шоколадом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!