Головна Новини Бізнес держсектор Відповідальність за позаконкурсне призначення Гнатюка повинен нести Верланов, - юрист
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідальність за позаконкурсне призначення Гнатюка повинен нести Верланов, - юрист

За словами юриста Дениса Ципіна, навіть у разі свого незаконного призначення на високу посаду в Мінфіні, у Романа Гнатюка є права, які він може реалізувати, тому щоб його звільнити - потрібні вагомі підстави

14 лютого 2020, 10:10 comments2824
Поділіться публікацією:
Відповідальність за позаконкурсне призначення Гнатюка повинен нести Верланов, - юрист

У Державній податковій службі України (ДПС) має бути проведено внутрішнє розслідування щодо можливого позаконкурсного призначення Романа Гнатюка керівником департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. Про це заявив юрист Денис Ципін.

Експерт підкреслив, що в держуправлінні не може бути призначений хто-небудь на ту чи іншу посаду без конкурсу.

"Це може бути службова перевірка, але наше законодавство у таких випадках дуже м'яке, і навіть якщо перевірка покаже, що це призначення не відповідає вимогами закону – це не буде автоматично означати, що Гнатюк повинен бути звільнений з посади", — говорить юрист.

Денис Ципін вказує на ту обставину, що у Гнатюка є трудові та інші права, які він напевно реалізує.

"Тобто, можна притягнути до відповідальності людину, яка підписала наказ (голова ДПС Верланов, — ред.) про переведення (без конкурсу) або звільнення. Але безпосередньо людину, яку працевлаштували, звільнити на підставі неправильного призначення майже неможливо", — пояснив експерт.

Засновник юридичної компанії також зазначив, що через позаконкурсне призначення Романа Гнатюка, за відповідальну посаду не змогли чесно поборотися інші претенденти і ця обставина дає право на судове оскарження дій Верланова. Але для цього повинна з'явитися особа, яка подала б таку скаргу про порушення своїх прав і подала в суд. При таких обставинах, за словами юриста, Гнатюк підлягає звільненню і на його місце вже обов'язково оголосять конкурс.

Нагадаємо, Роман Гнатюк був переведений на посаду директора акцизного департаменту Мінфіну з посади завідувача сектору забезпечення роботи заступника міністра. Переведення сталося без конкурсу, що порушує Закон України "Про державну службу".

Крім цього, персоною Гнатюка вже зацікавилися в НАЗК. Все тому, що чиновник нібито приховує своє майно, оформлюючи його на батька-пенсіонера. Мова про декілька квартир та земельних ділянок.

Незважаючи на відсутність достатнього задекларованого доходу, Гнатюк наприкінці минулого року придбав ще одну квартиру в Києві, вартість якої становить понад 1 млн грн. Також, на навчання свого сина в елітній столичній школі (180 тис. грн в рік), Гнатюк нібито витрачає більше 80% від свого річного заробітку, маючи при цьому на утриманні дружину і ще одну дитину — доньку.

Всі ці факти свідчать про порушення закону України "про незаконне збагачення", хоча у відомстві Верланов досі ні на можливе порушення корупційних законів, ні на факт незаконного призначення Гнатюка досі не відреагували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!