Головна Новини Бізнес держсектор Постачальник китайських гаджетів і дорожнього огородження зриває закупівлю томографів для прикордонної служби, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачальник китайських гаджетів і дорожнього огородження зриває закупівлю томографів для прикордонної служби, - ЗМІ

У компанії "Інкос-Лайн", що фігурує у кількох кримінальних процесах, не визнають результати тендеру по закупівлі томографів

15 травня 2020, 10:55 comments2594
Поділіться публікацією:
Постачальник китайських гаджетів і дорожнього огородження зриває закупівлю томографів для прикордонної служби, - ЗМІ

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) спростувала інформацію про порушення законодавства під час тендерної закупівлі двох томографів для виявлення COVID-19. Чиновники запевняють: процедура була проведена відповідно до вимог чинного законодавства. Про це повідомив начальник управління Адміністрації ДПСУ Михайло Карнаух.

"На період боротьби з поширенням коронавірусу держава виділила кошти для здійснення закупівель, у тому числі і на потреби прикордонного відомства. Для цього був сформований чіткий перелік необхідного обладнання з конкретною специфікацією і параметрами, оголошені відкриті торги, під час яких упередженого ставлення до кого-небудь з учасників не було", — зазначає він.

За словами чиновників, під час закупівлі томографів процедура була дотримана відповідно до вимог чинного законодавства, і жодних зауважень з боку аудиторів, тендерного комітету немає.

"Те, що окремі компанії, які хотіли або "наварити" на цьому, або "впарити" обладнання, яке не відповідає заздалегідь визначеним вимогам, зараз намагаються вставити палиці в колеса, то нехай це залишиться на їх совісті. У нас все пройшло чесно, я спокійно сплю вночі, а ДПСУ готова надати всю наявну документацію щодо цієї та інших закупівель контролюючим і правоохоронним органам", — додає Карнаух.

Нагадаємо, за підсумками тендеру 4 травня 2020 року ДПСУ зобов'язалася придбати у "Медгаранта" два томографи на загальну суму 35,1 млн грн. Втім, учасники тендеру повідомляють про суттєві правопорушення на торгах.

У свою чергу, за словами директора "Інкос-Лайну" і "Анке Україна", прикордонники нібито безпідставно відкинули їх пропозиції, створивши штучні умови для забезпечення перемоги конкурентів. Журналісти "Наших грошей" писали про закупівлю вітчизняними військовими у "Інкос-Лайн" китайських планшетів, і про те, що під час торгів штучно створювалася ілюзія конкуренції компанії.

Крім того, "Інкос-Лайн" виступав фігурантом, як мінімум, трьох кримінальних проваджень, пов'язаних зі зловживаннями бюджетними та податковими махінаціями в різних регіонах України. Фіскали Запорізької області звинувачували компанію в тому, що вона користувалася послугами "фірм-метеликів" для штучного формування податкового кредиту, столичні правоохоронці підозрювали її в порушеннях під час поставки пластикових панельних огорож, що призвели до розтрати понад 1 млн грн бюджетних коштів, а слідчі Дніпра — в ймовірному зловживанні під час конкурсних торгів, які проводили місцеві чиновники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!