Головна Новини Бізнес держсектор Голик нагадав, як вдалося побудувати найкращу школу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Голик нагадав, як вдалося побудувати найкращу школу в Україні

Найкраща школа в Україні знаходиться в звичайному районному центрі Дніпропетровської області – смт Солоне, - Юрій Голик

18 травня 2020, 13:00 comments1957
Поділіться публікацією:
Голик нагадав, як вдалося побудувати найкращу школу в Україні

17 травня виповнилося рівно два роки з того моменту, як вона була відкрита після масштабної реконструкції. З цього приводу про подробиці роботи на об'єкті розповів Юрій Голик, який, працюючи радником голови Дніпропетровської ОДА, брав безпосередню участь у реконструкції школи.

Він розповів про те, як за два дні до відкриття школи з Києва приїхала перевірка з ДАБІ з чітко поставленим завданням "накопати, розкопати, розчленувати, штрафи виписати, акт введення в експлуатацію не давати". Але в результаті вони перетворилися в нормальних людей "з ошалевшими особами хвилин через п'ять, як прибули в цю школу".

"Це нормальна реакція на цю школу — шалели в ній всі, хто потрапляв сюди перший раз — міністри, Президент, Прем'єр-Міністр, народні депутати та вчителі з усієї країни, яких досі возять в цю школу як зразок", — написав Голик.

У школі, зокрема, зроблені два футбольних поля, майданчик для баскетболу, волейболу, тенісу, зона воркаута, два дитячих майданчики, бігова доріжка з професійним легкоатлетичним покриттям, яблуневий сад і невеликий парк, 100%-я доступність будівлі, яскравий енергозберігаючий фасад, прозорі двері в кожен клас, перший в Україні інклюзивний ресурсний центр, бук-кроссінг і безкоштовні тисячі книг, сухі басейни в коридорах, інтерактивні дошки в кожному класі, туалети для дітей з особливими потребами на кожному поверсі, підйомник на другий поверх, витяг на сцену актового залу, легкі таблички біля кожного класу і на вході в школу, відеоспостереження, поміняні абсолютно всі комунікації в школі.

"Через рік (після реконструкції – ред.) і в цій школі теж ми побачили рівно такий же ефект, як і в Петриківській опорній школі, реконструйованої нами раніше. Збільшення середнього балу на випускних. Скорочення практично в нуль прогулів і пропусків занять. Просто тому, що в такій школі вчителям хочеться вчити дітей, а дітям хочеться вчитися", — підкреслив Голик.

Нагадаємо, в березні в Україні стартувала Національна програма "Велике будівництво", ініційована Президентом Володимиром Зеленським. В рамках програми тільки шкіл в Україні за рік буде побудовано близько 250.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!