Головна Новини Бізнес держсектор Довгоочікувана об'їзна Дніпра буде добудована до кінця 2020 року в рамках "Великого будівництва" президента – Голик
commentss НОВИНИ Всі новини

Довгоочікувана об'їзна Дніпра буде добудована до кінця 2020 року в рамках "Великого будівництва" президента – Голик

Юрій Голик розповів подробиці будівництва об'їзної дороги в місті Дніпро

20 травня 2020, 10:52 comments2471
Поділіться публікацією:
Довгоочікувана об'їзна Дніпра буде добудована до кінця 2020 року в рамках "Великого будівництва" президента – Голик

Будівництво другої черги об'їзної дороги Дніпра планується завершити до кінця 2020 року. Траса ще декілька років тому стала одним із відомих довгобудів в Україні, а цього року буде завершена завдяки Національній програмі "Велике будівництво", ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє "Інформатор" з посиланням на Юрія Голика, який працював радником голови Дніпропетровської ОДА в 2015-2019 рр.

Загальна протяжність об'їзної Дніпра, або Південного обходу, — 61,5 км. Роботи над першою чергою в 18 км закінчились у 2012 році, але потім будівництво надовго зупинилося. Друга черга була розпочата без необхідних документів, з цього приводу було відкрито кримінальне провадження відразу за двома статтями — привласнення або розтрата майна і зловживання владою, яке не завершено досі.

"Рівно три роки тому, в травні 2017-го ми були з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном на місці "провалу" замість моста на в'їзді до Дніпра. Це елемент Об'їзної Дніпра, кинутої свого часу найміцнішими у світі господарниками, — згадує Юрій Голик. — Через це на в'їзді до Дніпра з боку Запоріжжя існувала об'їзна об'їзної. Тимчасова технічна дорога в полях, що стала постійною на кілька років. У травні 2018-го я показував Володимиру Омеляну, як йдуть роботи по добудові моста на 23-й їх календарний день. Ще через 19 днів міст був готовий. Він був добудований рівно за 42 дні. Це трохи менше в днях, ніж зайняло оформлення документів на введення його в експлуатацію".

Наприкінці минулого року були укладені два шари дорожнього покриття на ділянці від Запорізької траси до вул. Аеропортівська. Цього року Об'їзна Дніпра повинна бути добудована. Кошти на її добудову закладені ще в першій Постанові КМУ.

Сім кілометрів сучасної дороги з'єднають Запорізьку трасу і міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ". А головне — побудована об'їзна розвантажить правобережну частину міста від транзитного транспорту.

picture

Нацпрограма "Велике будівництво" передбачає будівництво сотень нових шкіл, дитячих садків, стадіонів і 6500 кілометрів доріг у 2020 році. Розроблено електронну онлайн-карта, яка дозволяє в реальному часі стежити за реалізацією нацпрограми розвитку інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!