Головна Новини Бізнес держсектор Необхідно дозволяти імпорт електроенергії для забезпечення конкуренції, – глава НКРЕКП Тарасюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Необхідно дозволяти імпорт електроенергії для забезпечення конкуренції, – глава НКРЕКП Тарасюк

На думку Валерія Тарасюка, захід щодо обмеження імпорту був викликаний виключно кризою у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції

22 травня 2020, 18:22 comments2346
Поділіться публікацією:
Необхідно дозволяти імпорт електроенергії для забезпечення конкуренції, – глава НКРЕКП Тарасюк

Обмеження імпорту електроенергії в Україну є тимчасовим заходом, який після подолання кризи, пов'язаної з COVID-19, повинен бути скасований. Про це заявив глава НКРЕКП Валерій Тарасюк в інтерв'ю виданню "Бізнес.Цензор"

"Ми дивимося на імпорт як елемент конкурентного середовища. Міру по його обмеженню було викликано виключно кризою у зв'язку з пандемією COVID-19. Вона унікальна. Сподіваємося, що за наше життя вона не повториться, каже Валерій Тарасюк. Після подолання кризи я вважаю необхідним дозволяти імпорт для забезпечення конкуренції. Особливо це важливо для нашого висококонцентрованих ринку генерації (НАЕК "Енергоатом" і ДТЕК Ахметова виробляють близько 80 % електроенергії в країні)".

Зазначимо, що найбільшими імпортерами електроенергії у другому півріччі 2019 року були компанії "Д. Трейдінг" (входить в енергохолдинг ДТЕК, компанія імпортувала 830,6 млн кВт-год, частка поставок у загальному обсязі імпорту склала 30,8%), "ЕРУ Трейдинг" (718,5 млн кВт-год, 26,6%), "ДЕ Трейдінг" (374,6 млн кВт-год, 13,9%), "Джен Ай Київ" (247,9 млн кВт-год, 9 2%) і "Юнайтед Енерджі" (209,3 млн кВт-год, 7,8%).

За даними НЕК "Укренерго", всього у другому півріччі 2019 року в Україну було імпортовано 2,7 млрд кВт-год, що в загальному балансі склало 1,7%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!