Головна Новини Бізнес історії успіху Життя бджіл в смартфоні: інженери з України та Польщі розробили «пасіку майбутнього»
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя бджіл в смартфоні: інженери з України та Польщі розробили «пасіку майбутнього»

Скоро в Україні запрацюють "електронні пасіки", які зможуть створити абсолютно новий ринок з багатомільярдним оборотом

1 вересня 2019, 18:59 comments4861
Поділіться публікацією:
Життя бджіл в смартфоні: інженери з України та Польщі розробили «пасіку майбутнього»

Група інженерів, що складається з українських і польських громадян, розробила "пасіку майбутнього". Це відкриття являє собою впровадження у вулик електронного IoT-пристрою, яке з'єднане зі смартфонів бджоляра. На нього ж, він і буде отримувати інформацію про життєдіяльность бджіл. Про це повідомляє видання "Agri-Gator".

Варто відзначити, що подібне нововведення не в новинку канадським і польським пасічникам. В цих країнах "електронні пасіки" працюють вже кілька років. Станом на сьогодні їх відкриття готується в Сполучених Штатах, Ізраїлі та країнах Європи, Україні в тому числі.

Команда розробників "пасіки майбутнього" дуже величезна, вона включає в себе фахівців з різних країн – програмістів, науковців, інженерів. Незважаючи на наявність іноземних співзасновників проекту, його було вирішено запатентувати саме в Україні.

"Через кілька років, коли "пасіки майбутнього" наберуть популярність серед українців, сформується новий ринок запилення. Є думка, що він буде оцінюватися в кілька мільярдів доларів щорічно", — говорить автор ідеї проекту "пасіка майбутнього" Ігор Курдін.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нові кіберкомахи під назвою Marsbees будуть розміром з джмеля, але з великими крилами, як у цикад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!