Головна Новини Бізнес тарифи Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС стало виходом з надзвичайної ситуації,- Гройсман
commentss НОВИНИ Всі новини

Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС стало виходом з надзвичайної ситуації,- Гройсман

Кабінет міністрів ухвалив рішення про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС задля виходу з надзвичайної ситуації, яка склалася в енергетичному секторі Луганської області

14 серпня 2019, 18:21 comments2080
Поділіться публікацією:
Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС стало виходом з надзвичайної ситуації,- Гройсман

"Луганська ТЕС працює для виробництва електричної енергії в Луганській області. Вона працює на вугіллі. Вугілля логістично може поставлятися тільки з Російської Федерації. Росія перекриває постачання вугілля. Ми туди не можемо поставляти. Там є друге джерело електроенергії – газ. Якщо дати газ за комерційною ціною, то потрібно підняти ціну електроенергії для луганчан в кілька разів. І держава в порядку надзвичайної ситуації може вирішити це питання", – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Зазначимо, директор департаменту ЖКГ Луганської обласної адміністрації Віталій Сурай раніше звернув увагу, що діючі ціни на електроенергію не покривають вартість газу, на який Луганська ТЕС перейшла через блокування поставок вугілля з Росії. Тому Кабмін має встановити спеціальну ціну на газ для цієї теплоелектростанції.

Голова Луганської ОДА Віталій Комарницький вважає, що в Луганській області можуть бути відключення електроенергії, якщо не буде рішення Кабміну щодо зниження ціни на газ.

Луганська ТЕС забезпечує електроенергією північ області, а це близько 1 млн споживачів. З 29 липня Луганська ТЕС перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на поставки вугілля в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!