Головна Новини Бізнес тарифи Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС запобігло блек-ауту в регіоні, - Луганська обладміністрація
commentss НОВИНИ Всі новини

Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС запобігло блек-ауту в регіоні, - Луганська обладміністрація

Директор департаменту ЖКГ Луганської обласної адміністрації Віталій Сурай заявив, що зниження ціни на газ для Луганської ТЕС було єдиним способом запобігти відключенню електроенергії в області

15 серпня 2019, 11:58 comments1562
Поділіться публікацією:
Зниження ціни на газ для Луганської ТЕС запобігло блек-ауту в регіоні, - Луганська обладміністрація

"Ми були ініціаторами перед прем'єром прийняття цієї постанови через надзвичайну ситуацію – перехід ТЕС з вугілля на газ. Це необхідно, щоб область залишилася з електроенергією, щоб не було віялових відключень, тому що у випадку її зупинки у нас більш ніж 50% — дефіцит потужності", — пояснив директор департаменту.

Сурай зазначив, що надзвичайна ситуація виникла через неможливість постачати вугілля залізницею, оскільки Росія заблокувала постачання вугілля. І для відновлення постачань на Луганську ТЕС необхідно було будувати нову залізницю.

"Питання будівництва залізниці пов'язано з поставками вугілля. Сьогодні єдиний шлях – через РФ, з боку Ростовської області. Це питання логістики, про яке ще в 2015 році говорили, з'єднати дві залізничні гілки – одна з Станиці Луганської в бік РФ, другий – Попасна-Куп'янськ, між ними немає повідомлення, вони роз'єднані, це стратегічне питання, дорогу треба будувати", — сказав чиновник.

За словами Сурая, без зниження ціни газу для Луганської ТЕС в області були б проблеми з енергопостачанням.

"В кінці серпня у ТЕС є платежі НАК "Нафтогаз України", а той обсяг фінансових коштів, які вона заробляє при продажу електроенергії за максимальним тарифом, його недостатньо, не було б балансу в платежах, через що "Нафтогаз" позбавляв би номінацій, просто перекрили газ, і область б знеструмили", — додав директор департаменту.

Відзначимо, 14 серпня Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС через надзвичайну ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!