Головна Новини Бізнес тарифи Ціну на електрику для підприємств знизили на 10%
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціну на електрику для підприємств знизили на 10%

Тариф всіх побутових споживачів буде знижено майже на 20 коп.

1 вересня 2019, 09:32 comments2802
Поділіться публікацією:
Ціну на електрику для підприємств знизили на 10%

У НКРЭКУ знизили тарифи на електроенергію для непобутових споживачів майже на 20 коп, до 11,6 коп за кВт-год.

Представитель президента в уряді Андрій Герус на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що в НКРЭКУ за фактом йшов пошук, хто буде фінансувати "зелені" тарифи відповідних "зелених" виробників.

"А це вже майже 30 млрд грн в рік. Раніше ці "зелені" тарифи через тариф Укренерго було покладені на небытового споживача. Тепер, в результаті Постанови Уряду та Постанови НКРЕКП, частина "зелених" тарифів буде оплачуватися непобутовими споживачами, а більша частина – Енергоатомом і Укргідроенерго", – пояснив Герус.

За його словами, в результаті прийняття тарифів ніякі підприємства-споживачі не отримали жодних пільг, хоча такий варіант розглядався.

"Але Офіс Президента виступив проти такого рішення і нам вдалося переконати прийняти рішення, яке буде мати однаковий ефект для всіх побутових споживачів, як для сусідньої школи і лікарні, так і для великого металургійного заводу", – зазначив Герус.

За його словами, неринково дешевої електроенергії непобутові споживачі також не отримали.

"Варто пам'ятати, що зараз тарифи на е/е для підприємств і бюджетних установ в 2-3 рази більше, ніж для населення (2,5-3 грн проти 1,08 грн). За минулий рік непобутові споживачі заплатили понад 50 млрд грн спеціальних субсидій (понад свій ринковий тариф), за рахунок яких фінансувалися низькі тарифи на е/е для населення", – написав представник президента в Кабміні.

Також він зазначив, що вирішенні проблем ринку електроенергії повинна приймати участь не тільки державна генерація, але і приватна.

"Тому, сподіваюся, у вересні буде ухвалено рішення, яке врахує ефект падіння світових цін на вугілля, адже з початку року ціна вугілля впала на 45%. Таке рішення дасть ще додатковий позитивний ефект для українських споживачів", – підсумував Герус.

Зазначається, що небытовые споживачі отримають зниження тарифів на 20 коп / кВт-година вже з неділі, 1 вересня.

Раніше повідомлялося, що електроенергія на новому ринку дорожчати не буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!