Головна Новини Бізнес тарифи В Україні хочуть скасувати пеню за прострочені комунальні платежі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть скасувати пеню за прострочені комунальні платежі

Автори законопроекту вважають, що не всі українці можуть своєчасно оплачувати послуги ЖКГ

17 вересня 2019, 18:00 comments4455
Поділіться публікацією:
В Україні хочуть скасувати пеню за прострочені комунальні платежі

На сайті Верховної Ради України опубліковано законопроект № 2087, згідно яким нардепи пропонують внести зміни до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" та скасувати нарахування пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.

"Сумарна заборгованість за спожиті населенням житлово-комунальні послуги та енергоресурси тільки протягом 2015-2018 рр. зросла в 3,6 рази – з 12,4 до 55,6 млрд грн., а на початок червня 2019 року досягла позначки 57,2 млрд грн. Зазначений критичний стан розрахунків за спожиті енергоносії та послуги ЖКГ, а також соціальної незахищеності населення України може ще більше погіршитися під впливом ряду негативних чинників, що сформувалися в протягом останнього періоду", – йдеться в пояснювальній записці.

Зазначається, що мета законопроекту – не допустити подальше збільшення заборгованості за послуги ЖКГ, так як значна частина населення не в змозі оплачувати всі квитанції повністю і вчасно.

Законопроект № 2087 пропонує скасувати норму закону про нарахування і сплату пені у разі несвоєчасної оплати комунальних послуг; вести мораторій на примусове виселення з житла, примусове вилучення житла, припинення/зупинку надання житлово-комунальних послуг; виключити норми про надання пільг, в тому числі з оплати житлово-комунальних послуг, користування житлом і отримання палива в залежності від сукупного доходу сім'ї пільговика.

Раніше "Коментарі" писали про те, що на сайті Верховної Ради з'явився проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчихактів України щодо здійснення державного контролю (нагляду) усфері житлово-комунального господарства". Згідно з документом, житлово-комунальна інспекція стане органом виконавчої влади і буде проводити контроль (нагляд) у сфері ЖКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!