Головна Новини Бізнес тарифи «Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області розпочнуться відключення електроенергії», - директор департаменту ЖКГ Луганської ОДА Віталій Сурай
commentss НОВИНИ Всі новини

«Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області розпочнуться відключення електроенергії», - директор департаменту ЖКГ Луганської ОДА Віталій Сурай

У Луганській ОДА заявили, що в області можуть розпочатися віялові відключення електроенергії, що може привести до серйозних наслідків

30 вересня 2019, 14:30 comments1743
Поділіться публікацією:
«Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області розпочнуться відключення електроенергії», - директор департаменту ЖКГ Луганської ОДА Віталій Сурай

Луганська ТЕС знаходиться під загрозою зупинки роботи, і щоб врятувати область від віялових відключень електроенергії слід терміново знизити вартість газу для станції. Про це заявив директор департаменту ЖКГ Луганської ОДА Віталій Сурай.

За його словами, адміністрація вже вийшла повторно з пропозицією до уряду про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС. У разі прийняття такого рішення, віялових відключень можна буде уникнути. Слід зазначити, що собівартість виробництва електроенергії на газу не покривається поточними цінами на електроенергію.

За словами Віталія Сурая, минулого тижня Луганськгаз відправив повідомлення про те, що з 1 жовтня припиняється подача газу на Луганську ТЕС.

"Для станції це означає зупинку, буде дефіцит близько 70% потужності в області, будуть відключення споживачів від електроенергії", — повідомив Сурай.

На його думку, уряд може вжити заходи для вирішення складної ситуації.

"У минулий четвер ми зверталися до прем'єр-міністра, сьогодні ми оперативно інформуємо уряд про ситуації, що з завтрашнього дня у нас може трапитися, збираємо в 16.00 комісії з техногенної та екологічної безпеки, розглянемо це питання. Потрібно знайти компенсаційний механізм щодо ціни газу для ТЕС, від цього залежить енергопостачання регіону", — зазначив глава департаменту ЖКГ Луганської ОДА.

Сурай також заявив, що в уряді повинні розглянути можливість повернення постачання вугілля на Луганську ТЕС, які були заблоковані РФ в червні 2019 року.

"І потрібно вирішити питання поставок вугілля на станцію, адже поставки вугілля заблоковані з червня, потрібна тристороння контактна група при Міністерстві закордонних справ, відновлення переговорів з РФ про відновлення постачань вугілля на Луганську ТЕС", — вважає Сурай.

Як раніше повідомлялося, губернатор Луганської області Віталій Комарницький вважає, що для того, щоб не залишити Луганську область без електроенергії, Кабміну потрібно прийняти постанову про зниження ціни газу для Луганської ТЕС. Нагадаємо, Луганська ТЕС може отримувати вугілля залізницею тільки з російської території, тому що під'їздів до електростанції з контрольованої українською владою території немає. ТЕС забезпечує електроенергією північ Луганської області, близько 1 млн споживачів. З 29 липня Луганська ТЕС перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на поставки вугілля в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!