Головна Новини Бізнес тарифи Герус: "Енергетичний ринок в Україні конкурентоспроможний"
commentss НОВИНИ Всі новини

Герус: "Енергетичний ринок в Україні конкурентоспроможний"

На думку "слуги народу", з 15 листопада імпорт електроенергії знизиться до нуля

10 листопада 2019, 17:23 comments1592
Поділіться публікацією:
Герус: "Енергетичний ринок в Україні конкурентоспроможний"

Голова парламентського комітету з енергетики та ЖКГ Андрій Герус зазначив, що імпорт електроенергії стрімко знижується через нормальної роботи вітчизняного ринку і, ймовірно, вже з 15 листопада імпорт електроенергії впаде до нуля. Про це вона написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні на Бурштинському енергоострові ціна електроенергії на історичному мінімумі — найнижча з моменту запуску нової моделі ринку (з 1 липня) — становить 1,35 грн за кВт-год (ринок на добу вперед). Це на 19 коп або на 14% дешевше , ніж було на початку серпня ", — наголошується в повідомленні.

Герус додав, що зазначені тендеції показують, що на ринку дійсно починає працювати конкуренція, фактори попиту і пропозиції. При цьому він просить населення залишатися реалістами: сьогоднішні ціни є досить низькими і з настанням холодів, вони, ймовірно, трохи зростуть.

"Але це нормально, це ринок, який працює в залежності від попиту і пропозиції", — пояснює нардеп від фракції "Слуга народу".

Далі Андрій Герус перераховує досягнення, які отримані в енергетичній галузі, завдяки особисто його роботі із залученням команди, що в результаті показує підводить до головного.

"Диспетчери вже кілька днів обмежують імпорт е / е до мінімального рівня, в окремі години він становить менше 50 МВт (при загальному споживанні 15000 — 20000 МВт). Думаю, з 15 листопада такий імпорт знизиться до нуля, так як імпортери вже наїлися збитків" , — пише він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки між Андрієм Герус і екс-нардепом, однією з найбільш епатажних фігур вітчизняної політики, Олегом Ляшко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!