Стало відомо, в яких областях в Україні знизилися суми в платіжках

У 21 області зробили перерахунок, тоді як у Чернівецькій та Миколаївський – жодне підприємство не знизило суми у платіжках на тепло

В Україні 143 підприємства в 21 області та столиці зробили перерахунок розміру плати на централізоване опалення для населення. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, всі підприємства зробили перерахунок плати для населення в таких областях: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Тернопільська область та Харківська. А ось регіонами, де жодне підприємство не знизило плату – стали Чернівецька Миколаївська області. Також повідомляється про області, де менше половини підприємств знизили плату – Луганська, Івано-Франківська та Львівська. Містами з найбільшим відсотком перерахунку визначені Вільнянськ Запорізької області, смт Межова Дніпропетровської області, м. Білгород-Дністровський Одеської області, а також Львів, Вінниця, Ізмаїл та Южне Одеської області, м. Монастирище Черкаської області та м. Ірпінь Київської області.

Зазначимо, що теплопостачальники можуть знижувати плату за тепло на основі постанови Кабміну №1082. Однак розмір перерахунку може бути різним.

"Вартість природного газу впала. Але не всі теплопостачальники використовують виключно природний газ. Підприємства також можуть працювати на вугіллі, пелетах та інших матеріалах", - нагадали у Кабміні.

Раніше "Коментарі" писали, що економія в платіжках на тепло та гарячу воду має складати 100-500 грн. Як зазначив голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, якщо суми у платіжках не поменшали – слід йти до місцевої влади.