Головна Новини Бізнес податки В ДФС розповіли, скільки податків українці сплатили в казну
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДФС розповіли, скільки податків українці сплатили в казну

Один українець заплатив більше 1 млрд грн податкових зобов'язань

15 серпня 2019, 11:36 comments1843
Поділіться публікацією:
В ДФС розповіли, скільки податків українці сплатили в казну

Протягом минулого, 2018 року, українці заплатили в державний бюджет 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і майже 440 млн грн військового збору. Станом на 1 серпня цього року, в Україні збільшилася кількість поданих громадянами декларацій про майновий стан і доходи (на 14 тисяч) та задекларованих доходів (на 27 млрд грн) у порівнянні з 2018 роком, передає прес-служба Державної фіскальної служби України (ГФС) у соцмережі Facebook.

Як зазначається, додатково — понад 1 млрд грн, було сплачено податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і на 200 млн грн більше було сплачено військового збору.

"Це свідчить про активну громадянську позицію і високий рівень податкової свідомості. Найбільші суми податку на ДФО сплачено декларантами в Києві (2 млрд грн), Київській (120 млн грн), Харківській (106 млн грн) і Одеській (104 млн грн) областей. Аналогічно розподілилися податкові зобов'язання з військового збору: у Києві це майже 278 млн грн, Київська область — 16 млн грн, Харківщина та Одеська — 14 млн грн", — пояснили в ДФС.

Крім цього, в казну надійшла рекордна кількість сплаченого податку мешканцем Києва. Він виплатив 1 мільярд гривень податкових зобов'язань.

"Якщо платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання з ПДФО та військового збору, зазначеної у поданій декларації за 2018 рік, такому платнику загрожує штраф відповідно до п. 1 ст. 126 Податкового кодексу України (порушення правил сплати) у розмірі від 10% до 20% погашеної суми податкового боргу", — йдеться в повідомленні. 

Як писало видання "Коментарі", надходження до зведеного бюджету збільшилися на 16,6%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!