Головна Новини Бізнес податки Бізнес і експерти закликали Раду не «вбивати» металургію новою рентою
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес і експерти закликали Раду не «вбивати» металургію новою рентою

Представники підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК), а також економісти і аналітики виступили проти законопроекту №1210, яким вносяться зміни в Податковий кодекс

13 вересня 2019, 14:22 comments1657
Поділіться публікацією:
Бізнес і експерти закликали Раду не «вбивати» металургію новою рентою

Відповідна позиція була заявлена на засіданні робочої групи Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

"Податкові новації закону 1210 фактично вбивають гірничо-металугійну галузь. Адже податкове навантаження збільшиться у 3-4 рази. Відповідно, рентні платежі у співвідношенні до комерційного прибутку українських підприємств стануть у 10 разів більшими ніж у Росії. Як результат, вони витіснять нас з європейського ринку", — сказав президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков, додавши, що українські підприємства ГМК втратять 2/3 експорту.

Більше того, у разі впровадження даних змін, підприємства не витримають конкуренції з більш дешевою продукцією і будуть зупиняти виробництво. Про готовність заморозити роботу першими заявили представники сталеливарного гіганта "АрселлорМітал".

"Якщо рентні платежі зростуть до 4 разів, ми будемо змушені зупинити роботу шахти, рентабельність якої мінімальна. Більше тисячі робочих місць для України буде втрачено", — сказав заступник директора комбінату Володимира Ткаченко.

Крім того, як відзначають представники бізнесу, ще однією загрозою для українських виробників є кон'юнктура на світових ринках руди. І збільшення рентних ставок в довгостроковій перспективі може мати для українських підприємств негативні наслідки.

Зазначимо, за підрахунками економічного експерта Олександра Савченка, в разі прийняття законопроекту №1210 розвиток української економіки знизиться на 2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!