Головна Новини Бізнес податки Наміри підвищити ренту на руду з'явилися через конфлікт двох олігархів, - Рашкован
commentss НОВИНИ Всі новини

Наміри підвищити ренту на руду з'явилися через конфлікт двох олігархів, - Рашкован

Заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован назвав появу законопроекту про підвищення рентної плати для залізорудних підприємств результатом конфлікту між Ігорем Коломойським і Рінатом Ахметовим

16 вересня 2019, 14:52 comments2540
Поділіться публікацією:
Наміри підвищити ренту на руду з'явилися через конфлікт двох олігархів, - Рашкован

"Що стосується підвищення рентної плати на руду, тут немає системного підходу. Немає якогось чіткого розрахунку. Є просто бажання олігарха Ігоря Коломойського змусити свого конкурента Ріната Ахметова заплатити зайві $250 млн. Так цей законопроект власне і з'явився", — сказав Рашкован.

Виконавчий директор МВФ від України назвав неприпустимою ситуацію, коли в законопроекті про внесення змін у податкове законодавство немає економічної складової.

"Так в принципі податкові законопроекти не можна приймати. Без розрахунків, без обговорення, просто через конфлікт двох олігархів", — підкреслив Рашкован.

Нагадаємо, 30 серпня у Верховну Раду внесений законопроект №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". Документ передбачає підвищення ставки оподаткування залізорудних гірничодобувних підприємств. Автором законопроекту став голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Раніше в ЗМІ спілки металургів пояснили, що, в разі прийняття законопроекту, буде змінена звична рента на видобуток корисних копалин на податок з обороту для залізорудних ГЗКів.

"Український ГМК є традиційним нетто-експортером, і завдяки саме цьому він забезпечує більше 30% валютних надходжень в Україну. Однак суттєве зниження конкурентоспроможності через впровадження нового підходу до рентних платежів призведе до того, що українські ГЗК втратять світові ринки збуту, зокрема, ринок Китаю, на який припадає понад 20% українського експорту залізорудної сировини", — підкреслили металурги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!