Головна Новини Бізнес податки Україна може втратити три чверті експорту руди у разі підвищення ренти,- металурги
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може втратити три чверті експорту руди у разі підвищення ренти,- металурги

Президент Об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков заявив, що прийняття законопроекту №1210, який передбачає підвищення ренти для підприємств металургії, призведе до втрати ¾ експорту залізорудної сировини в разі падіння світових цін

17 вересня 2019, 11:36 comments1830
Поділіться публікацією:
Україна може втратити три чверті експорту руди у разі підвищення ренти,- металурги

"Навіть працівники фіскальної служби визнають, що прийняття законопроекту в нинішньому вигляді фактично включить режим автопотопления галузі в умовах зниження цін на світовому ринку. А ми все чекаємо, що ринки підуть на спад вже наступного року", – сказав Каленков після наради в ДФС.

За словами президента "Укрметалургпрому", в разі прийняття законопроекту №1210 втрати державного бюджету набагато перевищать надходження від збільшеної ренти.

"Зупиниться частина виробництва, оскільки ми втратимо китайський і більшу частину європейського ринку. Тобто фактично ми втратимо 75% всього нашого експорту ЗРС. Під питанням стоїть понад 2 млрд дол. валютної виручки", – попередив представник металургів.

Каленков пояснив, що витрати на гірничорудних підприємствах носять умовно-постійний характер. І тому єдиним способом нівелювати збільшення витрат для ГЗК буде звільнення співробітників.

"Природно, всі наші підприємства соціально-відповідальні, і вони будуть вдаватися до звільнень в останній ситуації. Але ми всі маємо розуміти, що під питанням стоять працівники всієї галузі. Лише в Кривому Розі на ГЗК працюють 50 тис. чоловік і 80 тис. у суміжних галузях у цьому регіоні. Таким чином, необдумане прийняття законопроекту поставить під питання робочі місця всіх цих людей", – додав Каленков.

Нагадаємо, Citigroup Inc. прогнозує падіння цін на залізну руду в довгостроковій перспективі. Причиною тому є падіння попиту в Китаї — основному покупці сировини. Вплив ослаблення попиту в Піднебесній буде компенсовувати зростання споживання на інших ринках, зокрема, Індії.

Згідно з прогнозами Citigroup, ціни на руду в 2019 році збережуться на рівні "еталонних" 90 дол./т, але до кінця 2020 року впадуть до 75 дол./т і продовжать зниження до 55 дол./т.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!