Головна Новини Бізнес податки Верховна Рада ухвалила закон про зменшення тиску на бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ухвалила закон про зменшення тиску на бізнес

Документ передбачає декриміналізацію фіктивного підприємництва

18 вересня 2019, 13:05 comments2104
Поділіться публікацією:
Верховна Рада ухвалила закон про зменшення тиску на бізнес

Верховна Рада України схвалила в цілому законопроект №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес. За законопроект у другому читанні проголосували 347 народних депутатів при необхідних 226 голосах. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до законопроекту, виключається ст. 205 КК, яка визнає кримінально караним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

Також документ передбачає підняття в три рази нижньої планки для притягнення до відповідальності за ухилення від оподаткування – за ст. 212 Кримінального кодексу.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Україні запустили сервіс "Прозоріперевірки". Тепер інформація про всіх перевірки щодо бізнесу стане доступною для кожного українця. Цей інструмент був створений для того, щоб громадяни України та представники бізнесу безпосередньо, змогли отримати доступ до результатів проведеної інспекції. Це не лише зробить роботу підприємницької галузі прозорою, але і значно знизить рівень корупції в державних відомствах, які беруть участь в інспекції того чи іншого підприємства (компанії, фірми).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!